Domeniul Peles: incep sa apara neregulile retrocedarii

De: Marian Andrei / 28.08.2009, 10:08
Domeniul Peles: incep sa apara neregulile retrocedarii
Corpul de Control al premierului: retrocedarea Domeniului Peles a fost facuta cu nereguli

Corpul de Control al premierului acuza comisia care a negociat Memorandumul de intelegere dintre fostul Guvern si Regele Mihai I pentru retrocedarea Domeniului Peles de nereguli si lipsa de transparenta.

Inspectorii Corpului de Control au finalizat raportul privind modul de retrocedare a complexului turistic Furnica, parte a Domeniului Peles, aratand ca decizia Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), prin care fostul suveran a intrat in posesia acestui imobil, este nelegala si a permis prejudicierea bugetului.

In urma acestor verificari, institutia a decis sa sesizeze Parchetul.

Persoanele responsabile de neregulile constatate de Corpul de Control al primului-ministru sunt indicate a fi coordonatorul comisiei (Adrian Iorgulescu, fost ministru al Culturii), precum si membrii nominalizati din partea institutiilor desemnate de Guvern sa faca parte din comisie, respectiv Ministerul Culturii, Ministerul Finantelor, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si Secretariatul general al Guvernului/RA-APPS.

Citeste mai mult despre neregulile constatate de Corpul de control al primului-ministru la retrocedarea Domeniului Peles, la Mediafax.

Â