Dominique Strauss-Kahn, favorit pentru conducerea FMI

Apropo.ro / 28.09.2007, 11:45
Dominique Strauss-Kahn, favorit pentru conducerea FMI
Dominique Strauss-Kahn, fostul ministru francez al Finanțelor, este favorit pentru numirea la conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI) la ședința de vineri a consiliului organizației, continuând tradiția prin care șeful fondului este întotdeauna

Dominique Strauss-Kahn, fostul ministru francez al Finanțelor, este favorit pentru numirea la conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI) la ședința de vineri a consiliului organizației, continuând tradiția prin care șeful fondului este întotdeauna european, transmite Reuters.

Cei 24 de membri ai consiliului guvernatorilor vor alege vineri, 28 septembrie, între Strauss-Kahn și fostul premier ceh și oficial al bancii centrale naționale, Josef Tosovski.

Instituția financiara a fost întotdeauna condusa de un oficial european, de la înființarea în 1945, dar legitimitatea acestei tradiții a fost pusa la îndoiala de țarile emergente, care vor sa aiba o mai mare influența asupra deciziilor luate de organizație.

Pâna în prezent, SUA și Europa și-au folosit împreuna drepturile de vot pentru a permite perpetuarea acestui obicei, precum și a celui prin care președintele Bancii Mondiale este întotdeauna american.

Mai multe detalii la