Don Baxter şi Smiley ne arată cum este cu „Statul” degeaba (Videoclip)

De: Cătălina Matei / 31.10.2014, 14:14
Don Baxter şi Smiley ne arată cum este cu
Tonică şi pozitivă, piesa „Statul" tratează într-o manieră satirică o situaţie în care e foarte probabil să ne regăsim mulţi dintre noi. Piesa nu este un „elogiu" adus statului degeaba, aşa cum am fi tentaţi să remarcăm, ci încearcă să încurajeze o atitudine proactivă a oamenilor.

„E paradoxal faptul că am scris o piesă despre statul degeaba tocmai când m-am reapucat de treabă. Piesa este, totuşi, un pamflet şi trebuie tratată ca atare. Mesajul trebuie citit printre rânduri: lucrurile nu se mişcă stând degeaba. Tuturor ne place să ne amăgim cu ideea că merge treaba oricum, dar chiar trebuie să munceşti şi să te agiţi dacă vrei să ajungi undeva”, a declarat Don Baxter.

Deşi vorbeste despre „stat”, noul single al lui Don Baxter este lansat în contextul în care artistul revine pe piaţa muzicală cu un proiect personal, după o perioadă relativ lungă de absenţă în care l-am putut vedea doar în featuring-uri cu alţi artişti.

Clipul piesei este produs de HaHaHa Video Production, în regia lui Ionuţ Trandafir, iar filmările au avut loc la studiourile din Buftea.

Don Baxter este unul dintre cei mai mari producători de hip-hop din România, cunoscătorii numindu-l un clasic al industriei autohtone.

Artistul are în background o listă impresionantă de colaborări, din care îi putem aminti pe: BUG Mafia, La Familia, Codu’ Penal, Smiley, Simplu, Alex Velea, Corina sau Delia.

Din 2009, Don Baxter face parte din echipa HaHaHa Production, alături de care a lansat single-urile „Intro (Ce zici?)” (2010) şi „Sincer”(2011).

Totodată, artistul a colaborat în 2012 cu Smiley şi Alex Velea pentru „Cai verzi pe pereţi” şi în 2014 cu Mihai Ristea pentru piesa „Ploaia”. „Statul” este o coproducţie HaHaHa Production şi Cat Music.