Donald Trump, acuzat că a înșelat peste 5.000 de studenți

De: Gabriela Voicu / 26.08.2013, 10:30
Donald Trump, acuzat că a înșelat peste 5.000 de studenți
Magnatul Donald Trump este acuzat de fraudarea a peste 5.000 de studenți care au plătit pentru a se înscrie la Universitatea Trump, dar nu au beneficiat de cursurile promise.

Procurorul general Eric Schneiderman l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru 40 de milioane de dolari, intentând un proces în Manhattan, SUA, împotriva magnatului și a universității omonime pentru fraudarea a peste 5.000 de studenți.

Potrivit procurorilor, între 2005 și 2011 Universitatea Trump oferea cursuri de business și investiții, dar studenții nu au luat parte la vreun astfel de curs, deși plătiseră mii de dolari, scrie Business Insider.

„Peste 5.000 de persoane din toată țara, care au plătit în total 40 de milioane de dolari pentru a învăța tehnici de vânzări, au primit  altă lecție în loc. Domnul Trump s-a folosit de numele său și a apărut personal în materialele publicitare care promovau universitatea, făcând promisiuni false pentru a convinge oamenii să cheltuiască zeci de mii de dolari pentru cursuri de care n-au avut parte”, a scris procurorul general Eric Schneiderman într-un comunicat.

Schneiderman a mai adăugat că magnatul american a promis workshop-uri gratuite predate de discipoli de-ai săi, dar în realitate, prin aceste workshop-uri studenții erau convinși să se înscrie la un seminar de trei zile predat de însuși Donald Trump, care costa 1.500 de dolari, și la un curs de elită predat de Trump, care costa între 10.000 și 35.000 de dolari pentru fiecare cursant.

În realitate studenții care plătiseră nu au luat parte la niciun seminar sau curs predat de Trump, ci doar au primit diplomele de absolvire.

Avocatul lui Donal Trump, Michael Cohen, neagă acuzațiile spunând că procesul este politic.