Donald Trump: Obama va începe războiul cu Iranul ca să căștige voturi

De: Marian Andrei / 04.04.2012, 10:25
Donald Trump: Obama va începe războiul cu Iranul ca să căștige voturi
Miliardarul Donald Trump este de părere că președintele SUA, Barack Obama, va declanșa un război cu Iranul pentru a câștiga avantaje politice.

„Eu mă gândesc că Președintele va declanșa un război cu Iranul. Cred ca va fi o mișcare populară de scurtă durată și o va face inclusiv din ratiuni politice, dacă vreți să știți adevărul… Nu stiu dacă cineva a mai spus chestia asta în mod deschis, dar cred ca va porni un război cu iranienii”, a declarat Donald Trump într-un show TV.

Trump crede că un război cu Iranul îl va ajuta pe Obama pe plan politic aproape la fel de mult cum l-a ajutat conflictul cu Irakul pe fostul președinte George W. Bush.

„Dacă vă aduceți aminte de Bush, el a fost imbatabil timp de vreo două luni, iar apoi, brusc, toți au fost împotriva lui, după ce atacat Irakul. Și a trecut de la «foarte popular» la «nepopular absolut deloc». Cred că Obama va declanșa un razboi cu Iranul, iar acest lucru îl va face popular pentru o perioadă scurtă de timp.” a spus Trump, care a adăugat că un astfel de conflict „îl va face greu de bătut pe Obama” la alegerile din noiembrie.