Donald Trump va redeveni un utilizator obişnuit de Twitter dacă va părăsi Casa Albă în ianuarie

De: Andra Voiculescu / 06.11.2020, 10:05
Donald Trump va redeveni un utilizator obişnuit de Twitter dacă va părăsi Casa Albă în ianuarie

Tweeturile preşedintelui american nu vor fi acoperite de politicile speciale ale Twitter pentru funcţionarii aleşi, dacă preşedinţia sa se încheie în ianuarie.

Donald Trump va redeveni un utilizator obişnuit de Twitter dacă va părăsi Casa Albă în ianuarie.

Contul de Twitter al preşedintelui american a fost tratat diferit în ultimii patru ani. Dacă încalcă una dintre politicile Twitter, reţeaua socială nu-i elimină tweet-ul aşa cum s-ar întâmpla pentru majoritatea utilizatorilor. În schimb, aplică un avertisment la postare şi îşi limitează promovarea algoritmică, dar o lasă. Compania spune în regulile şi politicile sale că face acest lucru pentru aleşi şi oficiali guvernamentali, deoarece „ar putea fi în interesul public să permită oamenilor să vadă Tweet-uri care altfel ar fi eliminate”.

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Twitter-ului a spus „vrem să fie clar faptul că nici conturile liderilor mondiali nu sunt mai presus de politicile noastre”. Tweeturile care ar duce la aplicarea de sancţiuni oricărui utilizator sunt cele care promovează terorismul, ameninţările clare şi directe cu violenţa, divulgarea de informaţii private şi postarea de fotografii intime făcute sau distribuite fără consimţământul unei persoane.

Dacă Trump va pierde alegerile prezidenţiale împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden, el ar înceta să mai fie funcţionar guvernamental în funcţie pe 20 ianuarie. Drept urmare, contul său de Twitter – el trimite în mare parte din contul personal @realDonaldTrump, unde are peste 88 de milioane de adepţi – nu ar mai avea tratament special.

Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat că politicile sale pentru liderii mondiali nu se aplică odată ce un oficial ales părăseşte funcţia. De exemplu, fostul preşedinte Barack Obama, care a părăsit funcţia în 2017, dar continuă să aibă pe Twitter 125 milioane de adepţi în contul său @BarackObama, este tratat ca orice utilizator Twitter.

Twitter a pus etichete de avertizare pe opt dintre tweeturile legate de alegeri ale lui Trump în ultimele zile. Eticheta spune utilizatorilor că tweet-ul, pe care încă mai pot face clic pentru a-l vizualiza, „ar putea fi înşelător cu privire la alegeri sau la un alt proces civic”.

Sursa foto: Pixabay