Donatorii roscati, refuzati la banca de sperma

Apropo.ro / 19.09.2011, 11:44
Donatorii roscati, refuzati la banca de sperma
Cryos, cea mai mare retea de banci pentru donatori de sperma, a inceput sa refuze donatorii roscati din cauza cererii scazute a cuplurilor sterile.

Danezii de la Cryos au incetat sa mai primeasca donatori roscati deoarece cererea pentru un copil roscat este foarte scazuta.

Pana si directorul companiei, Ole Schou, a declarat ca parintii sterili care apeleaza la ei nu doresc copii roscati, exceptie facand cazurile in care unul dintre parinti este roscat si doreste ca si copilul sa fie la fel.

De cand au fost puse in functiune, bancile Cryos au ajuns la o capacitate record de 70 de litri de „material genetic„, avand o lista de asteptare de peste 600 de donatori.

Ole Schou a declarat ca cererea cea mai mare este pentru donatori cu parul inchis la culoare si ochi caprui, insa au probleme in a face rost de donatori indieni, deoarece India nu accepta exportul de sperma sau de ovule.

Cei ce doneaza pentru aceasta companie sunt platiti cu pana la 500 de dolari per donatie, iar genele lor ajung sa fie folosite de catre cupluri sterile in peste 65 de tari.