Donează 50 de milioane de euro din cele 72 câștigate la loterie

De: Marian Andrei / 02.06.2014, 15:45
Donează 50 de milioane de euro din cele 72 câștigate la loterie
Un francez care a câștigat recent 72 de milioane de euro la loteria europeană Euromillion a anunțat că va dona mai mult de două treimi din câștig în scopuri caritabile.

Francezul, care este necăsătorit și are în jur de 50 de ani, a anunțat că va dona 50 de milioane de euro mai multor ONG-uri care se ocopă de persoane cu dizabilități.

Pe lângă faptul că a dorit să rămână anonim, singura „pretenție” a filantropului a fost aceea de a i se comunica modul de utilizare al banilor.

Atât ziarele, cât și social media au salutat „gestul de maximă generozitate al norocosului”.

Purtătorul de cuvânt al Francaise des Jeux (FDJ), organizația care este responsabilă de funcționarea loteriei transnaționale în Franța a declarat că ” bărbatul manifestă un puternic sentiment de solidaritate socială și crede în generozitate”.

La rîndul său, sociologul Denis Muzet spune că acest act nu putea veni într-o conjunctură mai bună pentru Franța, ținând cont de stagnarea economiei, scandalurile în serie care macină societatea și de recrudescența estremei drepte”.

„Această persoană ne transmite mesajul că succesul în viață nu este dat de câți bani câștigi, ce de ceea ce faci pentru alții„, a mai spus Muzet.

 

La loteria Euromillions, fondată în 2004, participă oficial jucători din nouă țări: Austria, Belgia, Marea Britanie, Frranța, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Spania și Elveția.

Cel mai mare jackpot a fost de 190 de milioane de euro și a fost câștigat de cuplul britanic Adrian și Gillian Bayford în august 2012.