Doodle cu scandal: „Vulturul moldovenesc era beat”!

De: Marian Andrei / 28.08.2012, 16:20
Doodle cu scandal:
Doodle-ul afișat ieri de celebrul site de căutare Google cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova a stârnit numeroase controverse din cauza interpretărilor date de diverse persoane.

Astfel, regizorul Sergiu Prodan este de părere că vulturul era… turmentat, explicându-și această teorie prin imaginea de bețivi pe care au căpătat-o moldovenii în lume.

„Îmi pare rău că nimeni nu a observat că logo-ul era zeflemitor, pentru că acel vultur stă înclinat, este beat, turmentat. Aceasta este imaginea țării. Oamenii nu știu despre noi decât că suntem cei mai mari bețivi din lume, din cauza acelui studiu intens mediatizat”, spune regizorul.

La rândul lor, mai mulți internauți au comentat poziția nefirească a vulturului. „Cred că a fost o glumă cu vulturul beat”, comentează o tânără, un altul oferă explicații politice: „Vulturul parcă o ia spre roșu (Rusia), dar se ține cu aripa de albastru (UE), foarte simbolic”, în timp ce alții s-au arătat indignați că motorul de căutare google.md este oferit în „moldovenească” și rusă.

Google a lansat, ieri, primul logo aniversar dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova, pe prima pagină a motorului de căutare. Doodle-ul conține vulturul de pe stema Moldovei, cu aripile deschise, ținând în gheare un sceptru de aur și o ramură de măslin. Lipsește, însă, crucea din cioc, iar poziția vulturului este înclinată.