Dorian Popa şi mama sa au fost salvaţi încă o dată de la eliminare

De: Cristiana Trifu / 21.02.2018, 13:51
Dorian Popa şi mama sa au fost salvaţi încă o dată de la eliminare
Aventura de aseară a concurenţilor Asia Express a început în ţinuturile de munte ale Vietnamului. Dacă pentru fraţii Moroşanu ziua avea să fie relaxantă, ca urmare a imunităţii câştigate, ceilalţi concurenţi s-au întrecut aprig pentru a obţine şi ei permisul de trecere către Laos, următoarea ţară din Drumul Dragonului. Finalul a fost unul complet neaşteptat: încă o dată, dragonul din cutia neagră a fost verde, iar echipa pasibilă de eliminare pentru a doua oară consecutiv- Dorian Popa şi mama sa- a fost salvată.

Echipele au plecat în aventura de aseară în ordinea sosirii, la două minute distanţă, spre prima misiune a zilei. În Sapa Market s-au lovit de o probă în care fraţii Moroşanu au avut un cuvânt de spus, iar alegerea lor a determinat timpul de aşteptare al fiecăruia. Prostia, invidia, laşitatea, aroganţa şi falsitatea au fost caracteristicile repartizate echipelor din cursă, iar pentru a se ,,vindeca”, fiecare concurent a băut un ceai, un fel de poţiune magică, pregătită special de către un şaman vietnamez. Lupta contracronometru a continuat pentru cele cinci echipe din cursă, în timp ce Cătălin şi Claudiu Moroşanu s-au bucurat de peisajele Vietnamului ca turişti, pentru că în ediţia de luni seară au câştigat imunitatea şi au avut trecerea către Laos asigurată: ,,Mă simt foarte relaxat, acum chiar văd tot ce are Vietnamul de oferit. Este fix ca în filme, îmi place foarte mult.”, afirma Cătălin.

Dar nu toţi concurenţii au fost la fel de relaxaţi. Provocarea autostopului s-a dovedit a fi din ce în ce mai grea pe zi ce trece, iar pentru a călători alături de localnici vedetele au recurs la tot felul de tertipuri. Andrei Ştefănescu le-a cântat localnicilor şi a renunţat la ceas pentru o cursă cu maşina, iar Liviu Vârciu a cedat lanţul său de argint pentru a ajunge cât mai rapid la punctul de întâlnire.

Liviu şi Andrei au ajuns primii la punctul de control, aşa că s-au calificat la proba amuletei, unde au avut posibilitatea să se întreacă cu echipa fraţilor Moroşanu pentru cel mai râvnit titlu al fiecărei etape. Între timp, celălalte echipe au trăit momente tensionate, căci aflaţi în vârf de munte în toiul nopţii au reuşit foarte greu să găsească cazare. Festivalul tradiţional unde a avut loc lupta pentru amuletă a fost organizat sub forma unei competiţii sportive, care le-a testat celor două echipe calificate anduranţa, dexteritatea şi comunicarea în echipă. După trei probe succesive în care şi-au dominat adversarii, pe Liviu şi Andrei, fraţii Moroşanu au fost declaraţi câştigători încă o dată.

Următoarea zi a început cu o nouă provocare pentru cele cinci echipe din cursă , dar şi cu un dezavantaj pentru Vica Blochina şi Daniela Crudu. Pentru că au ales să doarmă în casa de oaspeţi pusă la dispoziţie, au plecat cu o întârziere de treizeci de minute, iar acest lucru le-a destabilizat energia pozitivă a echipei. Daniela a fost la un pas să renunţe la competiţie, dar a decis în cele din urmă să continue să lupte alături de prietena sa. Drumul lor spre ultimul punct de control din Vietnam a fost presărat cu alte misiuni. Astfel, concurenţii au fost nevoiţi să caute bivolii de munte vietnamezi şi să îşi facă o poză cu aceste animale sălbatice, dar şi să viziteze satul Black Tie în care s-au străduit să convingă localnicele să îşi despletească părul pentru a-l măsura şi a-l poza. Acele femei respectă tradiţia vietnameză, ce presupune ca după căsătorie să nu îţi mai tunzi vreodată părul, de aceea în fiecare dimineaţă îl aranjează într-un coc reprezentativ. Obiceiurile i-au impresionat pe concurenţi,  mai ales pe Daniela Crudu care a uitat că este într-o cursă contracronometru şi a decis să se bucure de câteva momente alături de ele.

Finalul cursei a fost unul total neaşteptat, iar ultimul punct de control din Vietnam le-a purtat noroc echipelor. Lora şi Ionuţ Ghenu şi Dorian Popa şi mama sa au ajuns ultimii, dar fraţii Moroşanu au decis să propună spre eliminare cea de-a doua echipă. Cu toate acestea, pentru încă o dată consecutiv dragonul din cutia neagră a fost verde, iar Dorian şi mama sa au fost salvaţi, urmând să continue jocul alături de ceilalţi concurenţi. Săptămâna viitoare provocarea Asia Express va continua prin Laos, dar încercările acestei destinaţii rămân un mister până în următoarea ediţie, difuzată luni, 26 februarie, pe Antena 1.