Dorina Chiriac critică învăţământul din România: ”La noi la şcoală nu se învaţă”

De: Cătălina Matei / 19.09.2016, 14:05
Dorina Chiriac critică învăţământul din România: ''La noi la şcoală nu se învaţă”
Dorina Chiriac critică învăţământul din România şi recunoaşte că sistemul homeschooling îi dă speranţă.

“Dacă ascendentul sistemului public de învăţământ în faţa homeschooling e „socializare”, suntem pierduţi. Când şi cum „socializează” copiii la şcoala publică? Stau nemişcaţi 50 de minute, după care sirena aia alarmantă îi scuipă afară din clase în pauze şi se bezmeticesc pe coridoare aruncându-se unii în alţii agitaţi, ca să revină în clase s-o ia de la cap. Se cheamă interacţiune şi-atât. Apoi şcoala îi varsă puhoaie la sfârşitul cursurilor şi sunt târâţi acasă sau la afterschool (altă şcoală, brr!  eventual cu aceeaşi învăţătoare, prietenii ştiu de ce) unde fac 40 de exerciţii la mate, două compuneri la română, învaţă o poezie absurdă, pe care tu ca adult o poţi descifra doar cu dexul, apoi leşină pe Cartoon Network. Pe la 7.00 p.m. se constituie grupuri de vreo 30 de părinţi pe e-mail care descifrează teme, se întreabă ce au de adus la lucru manual, că nici copiii cei mai atenţi nu ţin minte, ce revistă neobligatorie trebuie toţi obligatoriu să cumpere, schimbă reţete. Se pare că socializează părinţii, fără rost, însă, căci nu constituie o reacţie, deşi unii conştientizează necazul”, scrie Dorina Chiriac pe pagina sa de socializare.

Dana Nălbaru şi-a retras DEFINITIV fiica de la şcoală: „Am retras-o pe Sofia de la şcoală. DE TOT!”

‘’Rămâne doar un corn cu lapte în plus’’

Actriţa crede că Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru încearcă doar să-şi salveze copilul. “Şi atunci se desprind părinţi care au o reacţie şi decid să-şi salveze copilul, că are prieteni şi cunoştinţe şi rude cu care să socializeze şi sunt mii de cluburi de activităţi. Şi îi pot oferi ei educaţie. Cu profesori. Fără şcolarizare într-un sistem haotic şi criminal. Părinţii ăştia vor să îşi ducă copilul la şcoală. Ar vrea. dar conştiinţa (şi conştienţa) nu-i lasă. Eu sper să le iasă. Lăsaţi-i în pace. Nu vă iau nimic. Rămâne doar un corn cu lapte în plus. Ba mie îmi dau şi speranţă.

Dragi părinţi, de fapt, faceţi cu toţii homeschooling. Copiii învaţă acasă, dacă învaţă. La şcoală la noi nu se învaţă. Se predă o căpiţă de materie peste capacitatea de operare a copilului şi se dau teme multe. Pentru acasă. Copilul merge la şcoală doar ca să „socializeze”, deci, nu mai bine îl ducem noi undeva să se joace?’’, mai spune actriţa de la Comedie.

Foto Facebook