Dorna Apemin fuzioneaza cu firma Cristalina, pe care o controleaza

Apropo.ro / 20.07.2007, 10:45
Dorna Apemin fuzioneaza cu firma Cristalina, pe care o controleaza
Producatorul de apa minerala Dorna Apemin din Bucuresti, detinut de producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola, va fuziona prin absorbtie cu firma Cristalina din Vatra Dornei, pe care o controleaza. Dorna Apemin va plati 2,4 milioane lei (peste 730.000 de euro) pentru cele

Producatorul de apa minerala Dorna Apemin din Bucuresti, detinut de producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola, va fuziona prin absorbtie cu firma Cristalina din Vatra Dornei, pe care o controleaza.

Dorna Apemin va plati 2,4 milioane lei (peste 730.000 de euro) pentru cele 310.000 de actiuni, reprezentand intregul capital social al firmei Cristalina. Dorna Apemin este detinuta de companiile Dorna Investments Limited cu 73,89% din actiuni si Deepwaters Investments Limited, cu o participatie de 19%.

Cristalina, care produce marca locala de apa minerala cu acelasi nume, este controlata in proportie de 100% de Dorna Apemin. Actionarii au decis fuziunea celor doua companii, considerand ca o singura entitate va fi mai usor de supravegheat, iar costurile de functionare ale afacerii se vor reduce considerabil, potrivit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

La sfarsitul anului 2002, Coca-Cola Romania si-a extins activitatea si in sectorul apelor minerale, o data cu preluarea impreuna cu Coca-Cola HBC Romania a unui pachet de 94,5% din capitalul producatorului de ape minerale Dorna Apemin, pentru circa 39 de milioane de euro.

Mediafax