Doroftei aduce centura

Apropo.ro / 17.01.2002, 15:58
Doroftei aduce centura
Leonard Doroftei, campion mondial la categoria semiusoara, in versiunea WBA, va sosi in Romania, pe aeroportul Otopeni, duminica, la ora 14.40, cu o aeronava a companiei KLM, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX de Federatia Romana de Box. Leonard va fi insotit de sotie si de

Leonard Doroftei, campion mondial la categoria semiusoara, in versiunea WBA, va sosi in Romania, pe aeroportul Otopeni, duminica, la ora 14.40, cu o aeronava a companiei KLM, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX de Federatia Romana de Box.

Leonard va fi insotit de sotie si de cei doi baieti, de Michel Yvon, managerul general al clubului canadian InterBox, si de Cristian Ganescu, responsabilul cu relatiile cu publicul.

Pugilistul roman va fi intimpinat la aeroport de ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, de presedintele Federatiei Romane de Box (FRB), Iosif Armas, de prefectul judetului Prahova, Marian Saniuta, precum si de primarul municipiului Ploiesti, Emil Calota. In Salonul prezidential Corp C al aeroportului Otopeni, Doroftei va prezenta presei si tuturor celor prezenti centura de campion mondial. Presa va avea acces pe baza de legitimatie.

Doroftei si familia sa vor pleca la Ploiesti cu o coloana semioficiala, flancata de masini ale politiei. Programul intilnirilor lui Doroftei va debuta cu vizita la Primaria orasului Ploiesti, care va avea loc, duminica, in jurul orei 17.00, unde campionul mondial va primi cheia orasului. Tot cu aceasta ocazie, primarul Emil Calota va propune sa i se acorde titlul de cetatean de onoare al municipiului lui Titi Tudor, primul antrenor al lui Leonard Doroftei. Primarul orasului Ploiesti va anunta, de asemenea, schimbarea denumirii strazii „Cricov” in strada „Leonard Doroftei”, incepind cu data de 10 aprilie 2002, cu prilejul zilei de nastere a pugilistului roman.

In programul sosirii lui Doroftei la Ploiesti este inclusa si prezentarea, incepind cu ora 18.00, pe un ecran amplasat in fata Palatului Culturii, a meciului in care sportivul roman a obtinut titlul mondial in fata argentinianului Raul Balbi. Comentatorii acestui meci vor fi Doroftei si fostul sau antrenor, Titi Tudor.

Leonard Doroftei va sustine, luni, de la ora 12.00, o conferinta de presa, care va avea loc la Centrul de presa al Societatii Romane de Radiodifuziune (str. Gen. Berthelot, nr.62-64). La aceasta conferinta vor fi prezente persoane din conducerea clubului InterBox si responsabili ai Federatiei Romane de Box. Cu aceasta ocazie, vor fi facute publice primele rezultate ale discutiilor, care se vor purta duminica seara, privind posibilitatea organizarii in Romania a meciului in care Doroftei isi va apara titlul mondial.

Dupa conferinta de presa, Doroftei va fi invitatul presedintelului FR Box, Iosif Armas, la sediul firmei acestuia, Argirom International, dupa care va vizita noul sediu al federatiei romane.

Pugilistul roman va fi primit, marti, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, de presedintele Romaniei, Ion Iliescu. Campionul mondial ar putea fi primit, marti sau miercuri, si de premierul Adrian Nastase.

Potrivit comunicatului citat, campionul mondial va ramine in Romania timp de o luna. Cei din conducerea clubului InterBox vor sta numai patru zile, urmind sa poarte discutii in fiecare zi pe tema organizarii, in Romania, a urmatorului meci al lui Doroftei.
Sursa: www.mediafax.ro