Doroftei: Gatti este puternic

Apropo.ro / 08.07.2004, 10:05
Doroftei: Gatti este puternic
Pugilistul Leonard Doroftei, care va boxa pe 24 iulie, la Atlantic City, cu Arturo Gatti, la categoria ușoara din cadrul versiunii WBC, considera ca adversarul sau este foarte puternic, dar va face tot posibilul ca sa îl învinga. "Gatti nu este un dansator, ci un pugilist, unul

Pugilistul Leonard Doroftei, care va boxa pe 24 iulie, la Atlantic City, cu Arturo Gatti, la categoria ușoara din cadrul versiunii WBC, considera ca adversarul sau este foarte puternic, dar va face tot posibilul ca sa îl învinga.

„Gatti nu este un dansator, ci un pugilist, unul adevărat. Mi-a plăcut de el încă de cînd am ajuns în Canada. Este un pugilist de modă veche și asta îmi place. Îl respect foarte mult, vreau să fiu la un nivel ridicat pentru a-i putea fi egal. Sper să fiu suficient de puternic pentru a învinge. Și ce dacă va fi puternic și mă va bate? Eu voi fi acolo și voi încerca să îl lovesc la rîndul meu. Vom vedea. El este puternic, dar nu contează, și eu am două brațe ca și el”, a spus Doroftei. 

Pugilistul român a precizat că cel mai greu pentru el a fost, după ce a venit în Canada, să își schimbe stilul de a boxa, din cel amator, în cel profesionist. „Am fost amator timp de 13 ani. Nu știam să lovesc tare. Cînd am venit în Canada nu știam nimic despre boxul profesionist, dar îmi plăcea să mă lupt și am văzut că trebuie să o fac altfel, că trebuie să fiu agresiv, să lovesc și să primesc pumni. Însă dacă sînt într-o formă bună, nu sînt probleme”, a explicat pugilistul.

Leonard Doroftei, împreună cu soția sa Monica și cu fiul cel mare, Adrian, în vîrstă de 9 ani, a primit, luni, la Montreal, cetățenia canadiană.

Mediafax