Doroftei lupta in Romania

Apropo.ro / 24.01.2002, 08:16
Doroftei lupta in Romania
Argirom International si Interbox au semnat un precontract in vederea organizarii in Romania, in vara anului 2002, a meciului in care Leonard Doroftei va boxa pentru pastrarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA. Din partea clubului canadian Interbox, care detine

Argirom International si Interbox au semnat un precontract in vederea organizarii in Romania, in vara anului 2002, a meciului in care Leonard Doroftei va boxa pentru pastrarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA.

Din partea clubului canadian Interbox, care detine drepturile de reprezentare a lui Doroftei, a semnat managerul general Yvon Michel, in timp ce firma Argirom a fost reprezentata de directorul general Iosif Armas, care este si presedintele Federatiei Romane de Box (FRB). Prin acest act, Argirom s-a angajat sa organizeze meciul lui Doroftei pentru pastrarea centurii de campion mondial, utilizind posibilitati financiare proprii.

Totodata, pentru obtinerea dreptului de organizare a meciului lui Doroftei, Argirom va plati catre Interbox o suma „care urmeaza a fi negociata”, asigurind si bonusul pentru Doroftei, pentru Interbox si pentru ceilalti participanti. Toate detaliile privind organizarea acestui meci urmeaza sa fie definitivate in perioada 1-3 martie, cind Iosif Armas va efectua o vizita la Montreal, la invitatia Interbox. Adversarul lui Doroftei in meciul pentru titlul mondial va fi Raul Balbi sau un pugilist din Europa, cel mai probabil italianul Stefano Zoff. In cadrul aceleiasi gale vor boxa si alti doi pugilisti de la Interbox, inclusiv romanul Adrian Diaconu. Negocierile pentru drepturile de televizare a acestei partide in SUA si Canada vor fi purtate de Interbox.

Conform intelegerii perfectate miercuri, Argirom International va deveni reprezentantul exclusiv pentru Europa al Interbox, avind dreptul de a organiza gale pentru diferite titluri si meciuri demonstrative. Firma romana va detine toate drepturile de publicitate asupra acestor evenimente. Interbox va avea dreptul de a reprezenta firma Argirom International si clubul de box Argirom – Vastag in SUA, Canada si America Latina. „Ambele parti agreeaza posibilitatea ca Argirom International SA sa devina coproprietar al lui Leonard Doroftei, impreuna cu Interbox”, se stipuleaza in precontract. In acest scop, decizia finala urmeaza sa fie luata la inceputul lunii martie.

In urma acestei intelegeri, toate drepturile de organizare si publicitate ale campionului mondial Leonard Doroftei in Romania vor reveni, in exclusivitate, firmei Argirom. Pentru urmatoarele meciuri, partile au convenit sa-si imparta profitul. De asemenea, Interbox va sprijini clubul Argirom-Vastag in vederea promovarii altor pugilisti profesionisti si amatori.

Yvon Michel a declarat, imediat dupa semnarea precontractului, ca, in conformitate cu prevederile intelegerii, Doroftei va boxa regulat in Romania. „Am primit o propunere extraordinar de interesanta din partea Argirom. Nu am semnat o intelegere definitiva, dar vom face acest lucru in luna martie, in Canada. Eu vad aceasta asociere ca pe o evolutie pentru Interbox. Este, totodata, o intelegere care ii va aduce mult profit lui Doroftei. Luptind in Romania, Leonard va avea o sursa de inspiratie mult mai profunda”, a spus Michel.

Managerul general al Interbox a precizat ca a vizitat Sala „Ioan Kunst Ghermanescu”, care i s-a parut frumoasa, dar cu o capacitate destul de mica pentru a gazdui o gala de box atit de importanta. Michel, care va parasi Romania joi, va vizita si cladirea Romexpo. Armas a precizat ca are in vedere si posibilitatea de a organiza meciul lui Doroftei pe un stadion.

Leonard Doroftei a declarat ca ar fi foarte bucuros daca va boxa in Romania. „Sint fericit ca am reusit sa deschid portile boxului romanesc spre SUA si Canada. Sper ca aceste tratative sa se finalizeze cu bine. Mi-ar face mare placere sa boxez in Romania, unde sint convins ca voi fi si mai motivat. Primirea care mi s-a facut in tara m-a facut sa traiesc ca intr-o poveste”, a spus campionul mondial.

Ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, a declarat ca ministerul pe care il conduce va face toate eforturile necesare pentru organizarea in Romania a meciului lui Leonard Doroftei.

In incheierea conferintei de presa, Doroftei a oferit cite o pereche de manusi de box cu autograf ministrului Tineretului si Sportului si presedintelui FRB.
Sursa:www.mediafax.ro