Doroftei se destainuie

Apropo.ro / 08.01.2002, 08:31
Doroftei se destainuie
Leonard Doroftei a povestit ce a simtit dupa ce a fost încoronat campion, starile prin care a trecut în timpul meciului cu Balbi, cum au reactionat copiii lui cînd l-au vazut si ce si-a propus sa faca atunci cînd va veni în România Ce faci, Leonard? Cum e sa fii campionul lumii?


Leonard Doroftei a povestit ce a simtit dupa ce a fost încoronat campion, starile prin care a trecut în timpul meciului cu Balbi, cum au reactionat copiii lui cînd l-au vazut si ce si-a propus sa faca atunci cînd va veni în România

Ce faci, Leonard? Cum e sa fii campionul lumii?

Senzatia e extraordinara. Acolo, în ring, dupa decizie, am simtit o descatusare uriasa. Mi se îndeplinise un vis de cînd eram copil.

Cum a fost meciul?

Destul de greu. Argentinianul venise hotarît sa-si apere titlul si era foarte bine pregatit.

Care a fost lovitura lui forte? Are un croseu de stînga extrem de puternic si l-a dat de multe ori bine. Dar l-a dat si neregulamentar. M-a lovit de cîteva ori dupa ceafa si în rinichi, unde nu avea voie.

Fa un comentariu al meciului.

La început s-a întîmplat ceva cu mine. Nu stiu, parca tensiunea ma blocase. Dar începînd cu runda a 5-a l-am luat si l-am tocat marunt. L-am bagat la masina de facut cîrnati. I-am dat lovituri mai multe si mai clare.

Da. Am spus ca a venit pregatit. De natia lor, argentinienii sînt perversi. Înainte cu o zi de meci m-am întîlnit cu el si am dat noroc. M-a strîns de mîna de ziceai ca vrea sa mi-o rupa.

Ai avut emotii?

Am aproape 32 de ani, dar recunosc ca am fost putin speriat. În sensul ca în România toata lumea se gîndea la mine si spera în mine. Era de datoria mea sa nu-i dezamagesc. A fost vorba de putin trac.

Cum te simti fizic?

În afara de faptul ca am ochii vineti, totul e OK. Acum as pleca la antrenament.

Ce-ai facut dupa ce ai coborît din ring?

Tot timpul meciului venea lînga corzi un american si ma încuraja frenetic. Dupa lupta nu m-a lasat pîna nu l-am îmbratisat. Omul pariase pe mine si cîstigase o suma frumusica.

Si apoi?

Am stat în vestiar ceva timp si mai tîrziu am mers la controlul doping. La cîteva ore, adica pe la vreo 4 dimineata, am luat avionul spre Montreal.

Cum a fost zborul?

Mi s-a parut cel mai linistit din viata mea.

Cînd ai ajuns…

Presa. Foarte multa presa. Cred ca am dat interviuri zeci de minute. Dar mai întîi i-am salutat pe ai mei.

„Ochelarii se potriveau cu toalele mele”

Te-au recunoscut pustii tai?

Cred ca da. Dar s-au speriat de mine. (Rîde) Managerul mi-a dat în avion o pereche de ochelari de soare, ziceai ca sînt de scafandru. Plus ca se potriveau perfect cu toalele mele.

De Revelion ce ai facut?

Am baut o jumatate de pahar de apa si am mîncat o chifla neagra.

Crezi ca a fost cineva care n-a crezut în tine?

Nu stiu, nu cred asta. Cei din anturajul meu, care au vazut cum m-am pregatit, n-aveau cum sa gîndeasca decît ca voi cîstiga.

Cîti bani ai cîstigat la amatori si cîti la profesionisti?

Tineti minte ca eu aveam o vorba ca „boxez pe blana ursului din padure?” Asa e si la profesionisti. Nu sînt multi bani în joc.

Te consideri un om realizat financiar?

În clipa asta nu. Dar dupa ce îmi voi pune centura la bataie va fi altfel. De data asta am avut noroc si cu postul HBO. Aici televiziunile dau bani buni si HBO e si cel mai tare.

Nu stiu sigur, peste vreo saptamîna sau doua. Dar abia astept pentru ca abia atunci o sa am si eu Craciun si Revelion. Cred ca o sa tai o ferma de porci, nu unul.
Sursa: www.prosport.ro