Doua adrese in lista de contacte pt userii AIM

Apropo.ro / 21.11.2005, 15:18
Doua adrese in lista de contacte pt userii AIM
Utilizatorii serviciilor de mesagerie instant sunt obisnuiti sa li se permita sa fie stapanii propriilor liste de contacte. Insa, situatia s-ar putea schimba, deoarece America Online a inserat doua contacte in listele tuturor utilizatorilor serviciului sau. AOL a informat toti

Utilizatorii serviciilor de mesagerie instant sunt obisnuiti sa li se permita sa fie stapanii propriilor liste de contacte. Insa, situatia s-ar putea schimba, deoarece America Online a inserat doua contacte in listele tuturor utilizatorilor serviciului sau.

AOL a informat toti utilizatorii AIM ca a adaugat peste noapte „ShoppingBuddy” si un alt contact pentru Moviefone. Noile contacte AIM sunt programe software automate care vor trimite raspunsuri preprogramate la intrebari. Utilizatorii pot trimite un mesaj instant la ShoppingBudy pentru idei de cadouri si pot ruga Moviefone sa le indice ora.

Ca serviciul ar putea fi de ajutor nu a fost suficient pentru a calma unii fani ai AIM. Blog-urile si forumurile au fost umplute de plangeri din partea utilizatorilor care au catalogat aceasta actiune ca o „intruziune”. „Primul lucru care l-am facut a fost sa le sterg”, a scris un utilizator nemultumit. „Nu am nevoie de un „shopping buddy” care sa se adauge automat si sa promoveze cumparaturile in reteaua lor.”

AOL a oferit utilizatorilor un mod usor pentru a sterge aceste contacte. Intr-un interviu acordat Associeted Press, un reprezentant al AOL a declarat ca aceasta a incercat sa solicite un feedback in legatura cu serviciul. Reprezentantul AOL a mai declarat ca raspunsurile au fost amestecate.

Si alte companii si-au nemultumit clientii prin adaugarea de aplicatii nedorite la serviciile lor de mesagerie instant. In septembrie, multi utilizatori ai sistemului Yahoo IM au fost nemultumiti de faptul ca in momentul in care au descarcat ultimul upgrade la serviciu au fost fortati sa accepte un toolbar de cautare, shortcut-uri desktop si alte aplicatii.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.