Doua medalii de aur pentru Ponor

Apropo.ro / 24.08.2004, 09:40
Doua medalii de aur pentru Ponor
Sportiva Catalina Ponor a cîștigat titlul olimpic la sol, iar Daniela Sofronie a obținut medalia de argint la același aparat, în cadrul concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Atena. Ponor a obținut nota 9.750, în timp ce Sofronie a fost notata cu

Sportiva Catalina Ponor a cîștigat titlul olimpic la sol, iar Daniela Sofronie a obținut medalia de argint la același aparat, în cadrul concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Ponor a obținut nota 9.750, în timp ce Sofronie a fost notata cu 9.562.

Pe locul trei s-a situat sportiva spaniola Patricia Moreno, cu nota 9.487. 

Gimnasta Catalina Ponor a cîștigat titlul olimpic si la bîrna, iar Alexandra Eremia a obținut medalia de bronz la același aparat, în cadrul concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice.

Ponor a obținut nota 9.787, în timp ce Eremia a primit nota 9.700. Medalia de argint a revenit gimnastei americane Carly Patterson, cu nota 9.775.

România a obținut la Atena opt medalii de aur, prin echipa feminina de gimnastica, gimnastele Monica Roșu și Catalina Ponor, ultima de doua ori, înotatoarea Camelia Potec, echipajele feminine de doua rame, de dublu vîsle categoria ușoara și 8+1, patru de argint prin Daniela Sofronie, Marian Dragulescu, Marius Urzica și Marian Oprea și patru de bronz, prin echipa masculina de gimnastica, înotatorul Razvan Florea și gimnaștii Marian Dragulescu și Alexandra Eremia.

Marian Dragulescu – medalie de bronz la sarituri

Sportivul Marian Dragulescu a cîștigat medalia de bronz la sarituri în finalele pe aparate, din cadrul concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Dragulescu a obținut o medie de notelor de 9.612, prima saritura fiind notata cu 9.900, iar a doua cu 9.325.

Aceasta este cea de-a treia medalie obținuta de Dragulescu la JO, dupa cea de bronz din concursul pe echipe și dupa cea de argint de la sol.

Finala la sarituri a fost cîștigata de spaniolul Gervasio Defferr, cu o medie a notelor de 9.737, medalia de argint revenindu-i sportivului leton, Evgheni Sapronenko, cu o medie de 9.706. 

Mediafax