Doua medalii pentru România la CM de juniori

Apropo.ro / 16.07.2004, 10:44
Doua medalii pentru România la CM de juniori
Atletele Ancuța Bobocel și Catalina Oprea au cîștigat, joi, medalia de argint, respectiv de bronz, în finala probei de 3000 m obstacole din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism pentru juniori de la Grosseto (Italia), informeaza site-ul iaaf.org. Ancuța Bobocel a

Atletele Ancuța Bobocel și Catalina Oprea au cîștigat, joi, medalia de argint, respectiv de bronz, în finala probei de 3000 m obstacole din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism pentru juniori de la Grosseto (Italia), informeaza site-ul iaaf.org.

Ancuța Bobocel a fost cronometrata cu timpul de 9 minute, 49 de secunde și 3 sutimi, în timp ce Catalina Oprea a trecut linia de sosire dupa 9:50.04. Reprezentantele României au fost devansate de Jerotich Gladys Kimkemoi (Kenya), care a cîștigat cursa cu timpul de 9:47.26.

La 400 m garduri, Angela Moroșanu a sosit pe locul opt în finala probei, fiind cronometrata cu timpul de un minut, trei secunde și zece sutimi. Concursul a fost cîștigat de Ecaterina Kostețkaia (Rusia), cu timpul de 55:55.

La triplu salt, Alina Popescu a ocupat locul șapte, cu o saritura care a masurat 13,44 metri. Cristina Brujin, calificata și ea în finala, s-a clasat pe locul 10, cu 12,95 m. Victoria i-a revenit Anastasiei Taranova (Rusia) cu o reușita de 13,97 m.

În finala probei de saritura în înalțime, românul Bogdan Popa s-a clasat pe locul șase, cu o performanța de 2,18 m. Proba a fost cîștigata de Michael Mason (Canada), cu 2,21 m, fiind urmat de Marius Hanniske (Germania) și Tong Hu (China), cu aceași performanța. Cei trei au fost departajați dupa criteriul sportivul cu cele mai puține încercari ratate.

Mediafax