Două milioane de mașini WC-uri rechemate în service

De: Marian Andrei / 29.06.2012, 13:00
Două milioane de <strike>mașini</strike> WC-uri rechemate în service
Mai mult de două milioane de sisteme Flushmate (sistemele care asigură "tragerea apei" la vasele de toaletă) vor fi chemate în service din cauza pericolului de... explozie.

Comisia pentru Siguranța consumatorului din Statele Unite a primit 304 reclamații privind pagube, dar și 14 rapoarte privind răniri de persoane, cauzate de explozia sistemului de evacuare pentru vase de WC Flushmate III Pressure-Assist Flushing System.

Potrivit prospectului, sistemul Flushmate trebuia să permită evacuarea mai ușoară a dejecțiilor din vasul de toaletă, numai că un defect de fabricație a creat posibilitatea exploziei sistemului, astfel că mulți clienți s-au trezit cu capacul vasului de WC sau, și mai rău, cu „impuritățile” din vas zburând prin baie.

Sistemul incriminat, Flusmate III Pressure-Assist Flushing System, a fost fabricat între octombrie 1997 și februarie 2008 și a fost vândut, pentru 108$, în toată America. Firma producătoare este acum obligată să repare, pe cheltuiala sa, toate sistemele fabricate în acea perioadă sau să asigure, gratuit, kituri de reparație.

Tags: