Doua proteste: unul pasnic iar altul extrem de violent!

De: Marian Andrei / 15.01.2012, 22:37
Doua proteste: unul pasnic iar altul extrem de violent!
Protestul din Bucuresti s-a divizat, unul continuand pasnic in Piata Universitatii, iar celalalt, cel din zona Unirea, degenerand si transformandu-se in confruntari violente intre huligani si fortele de ordine.

Protestul din Piata Universitatii a devenit violent dupa ce mai multe persoane au rupt gardurile si au iesit in bulevard, aruncand cu torte aprinse, cu pietre, cu bucati din caldaram, tomberoane si alte obiecte contondente, in bulevard si spre jandarmi. Unul dintre jandarmi a fost ranit la cap. Totodata, unii dintre protestatari au aruncat cu sticle incendiare, o persoana fiind cuprinsa de flacari si apoi salvata de oamenii din jurul sau.

Jandarmii au intervenit in forta spre a evacua piata, folosind gaze lacrimogene si bastoane.

Protestatarii violenti au fost impinsi catre zona Unirii, unde au avut loc scene de neinchipuit, intre care si incendierea unui magazin.

Pe de alta parte, in zona Pietei Universitatii, protestul continua pasnic.

Este destul de ciudat, dar daca aseara protestul a fost „incheiat” de fortele de ordine in cateva minute, in aceasta seara, urmarind violentele din zona Piata Universitatii – Piata Unirii, nu poti sa nu observi ca fortele de ordine parca i-au „invitat” pe huligani sa se manifeste prin lipsa lor de reactie.