Dovlecei pane cu nuca

Apropo.ro / 22.05.2006, 16:44
Dovlecei pane cu nuca
Ingrediente pentru 4 porții 1 dovlecel, 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 3 linguri cașcaval ras, ulei pentru prajit, sare. Pentru salata 3 roșii, ulei, busuioc, 2-3 caței de usturoi zdrobiți, sare. Preparare Se taie dovlecelul

Ingrediente pentru 4 porții
1 dovlecel, 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 3 linguri cașcaval ras, ulei pentru prajit, sare.

Pentru salata
3 roșii, ulei, busuioc, 2-3 caței de usturoi zdrobiți, sare.

Preparare
Se taie dovlecelul felii pe lungime. Feliile se oparesc, 2-3 minute, în apa cu sare. Se scurg bine, se dau prin faina, ou batut cu sare și piper, amestec de pesmet cu nuca și se prajesc în ulei, pe ambele parți. Se presara cu cașcaval ras și se scot cand cașcavalul începe sa se topeasca. Se servește cu salata de roșii.