Dr. Menci: Ce alimente nu trebuie să combinăm niciodată!

De: Alexandra Necsoiu / 12.05.2017, 11:36
Dr. Menci: Ce alimente nu trebuie să combinăm niciodată!
Gheorghe Mencinicopschi a explicat în cadrul emisiunii "Star Matinal" cum trebuie să avem grijă de sănătatea noastră printr-o alimentaţie corectă.

„Boala civilizaţiei moderne este obezitate. Apare la copii acum, am văzut de vârstă foarte fragedă, de 3-4 ani care sunt deja obezi. Poftele sigur că sunt până la urmă o chestiune normală, dar astăzi poftele sunt în mod artificial create de alimente. Sunt alimente care creează dependenţă. O poftă trebuie satisfăcută pentru că altfel suferim de frustrări, dar să nu devină o modă. Trebuie să mănânc puţin din ceea ce îmi este poftă. De multe ori avem poftă de un anumit aliment sau o gamă de alimente. Din păcate, multe alimente nu sunt sănătoase. Această dependenţă creează comportamentul compulsiv de a mânca şi a mânca. Ajungem să fim supraponderali şi obezi”, a adăugat el. 

Din închisoare, doctorul Mencinicopschi a divorţat de soţia lui! Cum arată aceasta

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată: „În alimentaţie nu există modă. Genomul nostru nu se modifică. Carnea nu ar fi bine să se asocieze cu peştele, nici cu ouăle sau cu brânzeturi. Fructele de mare, asta e valabil pentru orice feld e carne, animalele respective trebuie să provină din medii nepoluate. Se cunoaşte un caz foarte grav de intoxicare, în Japonia,  s-a declanşat o martalitate foarte ridicată după ce mai mulţi oameni au mâncat scoici din golful în care se deversau ape de la o uzină chimică. Fructele de mare sunt hrănitoare. Nu trebuie să mergem în extreme cu dietele. Nu trebuie să cântărim mâncare în grame, în calorii. Orice fel de carne ar fi bine să o însoţim cu o garnitură de legume. Putem un singur fel de legumă sau multe legume care ne plac. Peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească de la masa noastră, diversificând astfel dieta noastră. Nu trebuie să avem o dietă monotonă. Femeile însărcinate trebuie să evite spada, rechinul şi tonul mare. Trebuie să înţelegem ce sunt leguminoasele: alimentele care provin din familia fasolei: năut, mazăre, linte. (…) Pastele pot fi consumate şi la cină”, a mai spus Gheorghe Mencinicopschi.