Dr. Oz vă învaţă cum să fiţi superbe de Sărbători

De: Cătălina Matei / 20.12.2011, 11:23
Dr. Oz vă învaţă cum să fiţi superbe de Sărbători
Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai populari medici din Statele Unite, al cărui show poate fi urmărit şi în România, are câteva sfaturi de frumuseţe pentru doamnele care vor să atragă toate privirile în noaptea de Revelion. Tot acesta explică motivele pentru care curele de slăbit nu dau rezultate.

Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai populari medici din Statele Unite, al cărui show poate fi urmărit şi în România, la Euforia TV, are câteva sfaturi de frumuseţe pentru doamnele care vor să atragă toate privirile în noaptea de Revelion. Tot acesta explică motivele pentru care curele de slăbit nu dau rezultate.

În această perioadă a anului, foarte multă lume consumă un număr înspăimântător de calorii în numai două săptămâni. Mesele de Crăciun, deserturile copioase, băutura în valuri se traduc, într-un final, în kilograme în plus. De aceea, după Sărbători, este cel mai bun moment pentru a începe o cură de slăbire, iar dacă nu dă roade, ei bine, motivele sunt explicate de Dr. Oz.

„Curele de slăbire intensive, presupunând un consum extrem de redus de mâncare, sunt probabil cele mai populare, însă sunt considerate din start sortite eşecului. Organismul crede că are nevoie să încetinească metabolismul pentru a supravieţuit şi rezultatul poate fi contrat aşteptărilor”. Renunţarea la micul-dejun este o altă greşeală a celor care vor să slăbească. „Mai multe studii au arătat că cei care renunţa la micul-dejun sunt mai predispuşi să consume mâncăruri nesănătoase în restul zile. Dacă luaţi micul dejun, de preferinţă la o oră după ce v-aţi trezit, metabolismul se accelerează cu 10%”. În fine, un al treilea motiv este confundarea foamei cu setea. „Când aveţi senzaţia de foame, beţi un pahar cu apă. Aşteptaţi o jumătate de oră şi, dacă încă vă este foame, mâncaţi ceva. Majoritatea oamenilor care procedează în acest fel mănâncă mai puţin şi se hidratează mai bine”.

Sfaturi de frumuseţe aprobate de Dr. Oz

Oţet de cidru de mere pentru părul gras
Metodă: Se amestecă o linguriţă de oţet cu un pahar de apă, se aplică pe păr apoi se clăteşte.
Verdict: Funcţionează! Oţetul de mere echilibrează pH-ul şi împiedică scalpul să se usuce, îndepărtând în acelaşi timp sebuumul de pe păr.

Castravete pentru buze uscate
Metodă: Se aplică o felie de castravete direct pe buze.
Verdict: Funcţionează! Castravetele este format, în proporţie de 96% din apă, aşa că vă poate hidrata buzele, mai ales acum, când acestea sunt predispuse să de usuce din cauza frigului.

Mască facială cu vin roşu
Metodă: Se face o mască din iaurt, miere şi vin, care se aplică pe faţă şi se lasă să se usuce. Apoi se curăţă delicat cu apă.
Verdict: Vinul roşu conţine resveratrol, care este un antioxidant puternic. Mierea ajută la estomparea roşeţii şi a imperfecţiunilor, în timp ce iaurtul hidratează.

Baie cu citrice pentru călcâie aspre

Metodă: Puneţi apă caldă într-un lighean, în care adăugaţi bucăţi mari de lămâie şi portocală. Adăugaţi câteva picături de ulei de lămâie şi jumătate de cană de sare de mare. Staţi cu picioarele în lighean până se răceşte apa, apoi ungeţi-le cu o loţiune cu aromă de lămâie.
Verdict: Ulei de lămâie este antiseptic şi calmează pielea. Sarea de mare exfoliază, iar loţiunea hidratează, lăsându-vă picioarele fine şi moi.

Pastă de dinţi pentru un coş nepoftit
Metodă: Aplicaţi o cantitate generoasă de pastă de dinţi pe coş. Lăsaţi-o să se usuce şi clătiţi cu apă călduţă.
Verdict: Pasta de dinţi usucă şi absoarbe grăsimea, vindecând coşul. Nu sunt indicate totuşi pastele de dinţi cu efect de albire.

Mască de păr din maioneză, ou şi oţet
Metodă: Amestecaţi 5 linguriţe de maioneză şi 2 ouă şi adăugaţi un capac de oţet. Aplicaţi combinaţia pe păr, apoi clătiţi după 20 de minute.
Verdict: Toate ingredientele au putere de hidratare. Pentru a scăpa însă de toată soluţia din păr, şamponaţi-vă bine înainte de clătire.

Mască cu espresso pentru ten

Metodă: Combinaţi cantităţi egale de espresso şi miere, apoi aplicaţi pe faţă pentru 10-15 minute.
Verdict: Adevărată frumuseţe! Mierea hidratează pielea, iar cofeina stimulează circulaţia, lăsând o piele suplă şi strălucitoare.
Gabriela Groza