Dracula dansează pe ritmuri latino

De: Nicoleta Nicolae / 20.05.2012, 05:00
Dracula dansează pe ritmuri latino
Natalia Oreiro, Trupa RBD sau Hotel FM se găsesc pe lista artiştilor care au filmat de-alungul vremii la Castelul Bran.

Actriţa din „Înger sălbatic” şi trupa mexicană, RBD, au venit de peste mări şi ţări să filmeze în ţara noastră, iar băieţii de la Hotel FM au realizat aici clipul piesei care a mers la concursul Eurovizion din Germania, anul trecut.

Natalia Oreiro, iubita lui Dracula
Frumuseţile ţării noastre n-au trecut neobservate în ultimii ani nici de către artiştii străini. În 2001, cunoscuta actriţă şi cântăreaţă, Natalia Oreiro, venea în România să filmeze clipul melodiei „Como Te Olvido”. Actriţa din „Înger sălbatic” a decis atunci să filmeze la Castelul Bran, scenariul având legătură cu legenda lui Dracula. În videoclip, Naty a urcat într-o trăsură autohtonă, trasă de doi cai negri, care o dus-o prin curtea muzeului până la intrarea în castel. Pentru rolul reginei care păşeşte în „lăcaşul lui Dracula”, ea a purtat o superbă rochie de epocă. Câteva secvenţe ale videoclipului au fost filmate în trei dintre încăperile castelului, printre acestea numărându-se şi iatacul reginei Maria, una dintre cele mai vizitate camere din muzeul brănean.

Hotel FM a filmat clipul pentru Eurovision 2011 la Bran
Videoclipul melodiei „Change” a trupei Hotel FM, care a reprezentat România la Eurovision în 2011 în Germania, a fost şi unul de promovare al frumuseţilor ţării noastre. Băieţii din trupa Hotel FM şi reprezentanţii Televiziunii Române au gândit acest clip ca unul de promovare a turismului românesc. Drept urmare, filmările au avut loc în locaţii precum: Castelul Bran, Bâlea Lac şi Salina Turda.

RBD s-au îndrăgostit la Castel
Grupul mexican de muzică pop s-a format în anul 2004 în telenovela „Rebede”, serial care a fost difuzat la postul ACASĂ şI a avut un mare succes în rândul tinerilor de la noi. Componenţii trupei RBD sunt Anahí (Mia Colucci), Dulce María (Roberta Pardo), Maite Perroni (Lupita Fernández), Alfonso Herrera (Miguel Arango), Christian Chávez (Giovanni Méndez) şi Christopher von Uckermann (Diego Bustamante). În urmă cu câţiva ani, membrii trupei au vizitat România şi au filmat clipul piesei „Besame sin miedo” la Castelul Bran, însă fără a specula celebrul mit Dracula. Povestea clipului ilustrează pe cei şase tineri care fac o excursie cu un autocar la Bran. Pe parcursul călătoriei, urcă în autobuz un grup de fete şi băieţi din România. Între rebeli şi aceste persoane se leagă idile de dragoste.

Dana Popa