Dracula – reinventat la Hollywood

Apropo.ro / 11.07.2007, 13:13
Dracula - reinventat la Hollywood
Producatorii de la Hollywood pregatesc trei filme noi despre Dracula, inclusiv unul care se va turna partial in Romania, in toamna. Universal Pictures pregateste un film denumit "Dracula Year Zero", productie ce va fi regizata de Alex Proyas si care isi propune sa exploreze originea mitului


Producatorii de la Hollywood pregatesc trei filme noi despre Dracula, inclusiv unul care se va turna partial in Romania, in toamna.

Universal Pictures pregateste un film denumit „Dracula Year Zero”, productie ce va fi regizata de Alex Proyas si care isi propune sa exploreze originea mitului Dracula, imbinand povestea vietii lui Vlad Tepes cu mitologia vampirului specifica Hollywood-ului. Dracula, in acest film, va fi prezentat ca un erou imperfect, implicat intr-o tragica poveste de dragoste intr-o era plina de razboi si magie.

Un alt proiect în pregatire este „Castlevania”, adaptarea unui mai vechi joc video cu vampire. Lungmetrajul se va filma în toamna în locatii din Africa de Sud și România, în regia lui Sylvain White. Regizorul a fost foarte atras de realizarea unui film cu vampiri, scenariul acestui film prezinta lupta dintre Vlad Tepes si adversarii sai, familia Belmont.

A treia productie anuntata se va numi „The Historian” si va fi ecranizarea unei carti de Elisabeth Kostova, aparata si la noi in tara cu titlul „Colectionarul de istorie” . Cartea este adaptata pentru marele ecran de scenaristul si actorul Brad Caled Cane si-i va purta pe cinefili prin Amsterdam si Paris, Istambul si Bucuresti pe urmele unui mister care a dus la moartea mai multor persoane, de-a lungul secolelor.

Cosmin Bararu

Tags: