Draga Olteanu Matei a rămas fără casă. Escrocată imobiliar de o prietenă

De: Cristiana Trifu / 25.10.2017, 12:12
Draga Olteanu Matei a rămas fără casă.  Escrocată imobiliar de o prietenă
Doamna teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, a trecut prin momente grele.

Draga Olteanu Matei a povestit că s-a mutat la Piatra Neamţ în 2007, după ce a pierdut casa din Bucureşti. “O prietenă de familie a ştiut să ne escrocheze îngrozitor”.

“În Bucureşti stăteam într-o casă cu chirie, pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie”, a povestit Draga Olteanu.

Actriţa susţine că nu intenţiona să cumpere casa, însă în anul 1995 s-a dat legea 112, de care a profitat. A achiziţonat proprietatea cu 21 de milione de lei (la vremea respectivă).
”Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a povestit aceasta. Soţul actriţei doctorul Ion Matei s-a stins din viaţă în 2014.

Marea suferinţă a actriţei Draga Olteanu Matei

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, spunea Draga Olteanu Matei despre soţul ei.