Dragomir a fost pus sub invinuire

Apropo.ro / 04.12.2007, 13:46
Dragomir a fost pus sub invinuire
Dumitru Dragomir a fost pus sub invinuire de procurorii DNA dupa ce Constantin Iacov l-a acuzat de luare de mita

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost pus sub invinuire, luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce fostul presedinte al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de luare de mita.

Dragomir s-a prezentat, luni, la DNA, pentru audieri.

El a declarat ca nu se simte vinovat de nimic si ca a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri in urma unei reclamatii facute de Constatin Iacov. "Pai ce, daca te cheama la DNA asta inseamna ca esti si vinovat? Iacov, de la FC National (n.r. – actualul Progresul), acum vreun an de zile mi-a facut reclamatie pentru ca i-am zis ca este escroc. Si s-a dovedit ca este un escroc pentru ca a vandut echipa, a retrogradat, a vandut jucatorii de valoare… Iar apoi mi-a facut hartie la DNA si acum DNA-ul isi face datoria. Foarte bine face, sa-si faca datoria. Pe mine m-au chemat si mi-au spus ca Iacov a facut o plangere si ca trebuie sa ma audieze", a declarat Dragomir.

Intrebat daca spera ca procurorii sa solutioneze cazul, oficialul LPF a rabufnit: "Ce sa se rezolve, ba? Esti nebun? Am adus eu vreun prejudiciu? Am adus beneficii. Sunt mai multi care vor fi chemati, nu numai eu. Si Gino Iorgulescu, si Robi Urs. Procurorii trebuie sa-si faca datoria".

In luna iunie a anului 2006, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat pe Dumitru Dragomir de luare de mita, in legatura cu terenul pe care a fost construit sediul ligii la un pret de patru ori mai mare decat era normal.

Iacov a declarat ca fostul presedinte al FC National, Gino Iorgulescu, a cumparat, la data de 14 martie 2001, 1.849 de metri patrati, la pretul de 64,89 de dolari pe metru patrat, valoarea totala a tranzactiei fiind de 120.000 de dolari. Ulterior, Iorgulescu a vandut, la data de 4 aprilie 2001, catre LPF, reprezentata de Dumitru Dragomir si Iosif Urs, 1.497,21 metri patrati la pretul de 237,10 dolari metrul patrat, valoarea transferului de proprietate fiind de 355.000 de dolari.

In aceeasi zi, Florin Bogdan Badita, care potrivit lui Iacov, era angajat al LPF si soferul lui Dragomir, a achizitionat de la Iorgulescu diferenta de teren, respectiv 351,79 metri patrati. Badita a platit pentru un metru patrat doar 61,73 de dolari, iar valoarea tranzactiei a fost de 21.719,45 dolari.

Ulterior, Badita a devenit administratorul firmei Bodu SRL, apartinand lui Bogdan Dragomir, fiul presedintelui LPF, careia i-a vandut suprafata de teren cumparata de la Iorgulescu, la pretul de 75 de dolari metrul patrat. Iacov sustine ca LPF a dat in folosinta, pe termen nelimitat, firmei Bodu SRL o parte din suprafata de teren pe care a cumparat-o de la Gino Iorgulescu, fara a preciza dimensiunile acesteia. "Mi se pare absurd ca LPF sa cumpere, in aceeasi zi, un teren cu pretul de 237,10 dolari metrul patrat, iar o persoana, care este soferul lui Dumitru Dragomir, sa cumpere acelasi teren cu doar 61,73 dolari metrul patrat. Soferul Florin Badita ajunge «intamplator» administratorul firmei baiatului lui Dumitru Dragomir si vinde terenul cu 75 de dolari", a spus Iacov.Oficialul gruparii bancare sustine ca Dragomir se face vinovat de acte de coruptie. "Din punctul nostru de vedere, credem ca Dumitru Dragomir se face vinovat de un act de coruptie. Nu stiu daca este vorba de luare de mita sau de primire de foloase necuvenite. Este bataie de joc ca Dragomir face ce vrea cu banii cluburilor", declara, la vremea respectiva Constantin Iacov.

A doua zi dupa declaratia lui Iacov, seful LPF a spus ca pe terenul cumparat exista o cladire, destinata unei policlinici, pe care a fost nevoit sa o demoleze. "M-am consultat cu avocatii si am ajuns la concluzia ca trebuie sa dau un raspuns acestui personaj care, daca este sanatos la cap, o sa ne vedem la tribunal, iar daca nu are discernamant o sa-i duc pachete la Balaceanca. Omul bate campii cu documente. LPF a cumparat de la Gino Iorgulescu un lot de pamant care avea doua parcele, dintre care cel de 1.500 de metri patrati care avea si o cladire cu acoperis la rosu. Cladirea avea destinatie de policlinica, dar avea camerele prea mici asa ca am daramat-o", a spus Dragomir.

Pe data de 22 iunie 2006, Constantin Iacov a precizat ca a fost audiat timp de doua ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, institutie care s-a autosesizat in uma declaratiilor facute de oficialul clubului FC National.