Dragomir a fost reconfirmat

Apropo.ro / 20.12.2001, 08:47
Dragomir a fost reconfirmat
Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) l-a reconfirmat, miercuri, in unanimitate, in functia de presedinte al LPF pe Dumitru Dragomir, a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, intr-o conferinta de presa. "A fost optiunea domnului Dumitru Dragomir sa ceara un

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) l-a reconfirmat, miercuri, in unanimitate, in functia de presedinte al LPF pe Dumitru Dragomir, a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, intr-o conferinta de presa.

„A fost optiunea domnului Dumitru Dragomir sa ceara un vot de incredere pentru urmatorii trei ani si au votat pentru reconfirmarea sa 16 din 16. Acest punct a fost in afara ordinii de zi a Adunarii Generale a LPF. Legea 69/2000 (n.r. – Legea Sportului) nu precizeaza, in mod expres, ca trebuie sa aiba loc alegeri, ci doar ca structurile sportive trebuie sa se reorganizeze. Adunarea Generala a LPF s-a desfasurat intr-o atmosfera constructiva si cred ca se va instaura o noua mentalitate la nivelul Diviziei A, iar clasamentul final va fi stabilit doar pe cimpul de joc. Cred ca acest pact va tine”, a spus Alexandru.

Presedintii celor 16 divizionare A au decis ca din noul Consiliu al LPF, format doar din cinci persoane, in loc de 11 cum era pina acum, sa nu mai faca parte nici un conducator de club. Astfel, noul Consiliu este format din presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cei doi vicepresedinti ai Ligii, Alexandru Boc si Iosif Urs, secretarul general, Valentin Alexandru, si jurista Alina Popescu. Acest consiliu va fi forul conducator al LPF si ultima instanta juridica in litigiile dintre gruparile din primul esalon.

Tot la initiativa presedintilor de cluburi, cele doua locuri rezervate reprezentantelor Diviziei A in Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal (FRF) vor fi ocupate de persoane neutre, respectiv de Alina Popescu si Valentin Alexandru. De asemenea, se va propune Adunarii Generale a FRF ca din Comitetul Executiv sa nu faca parte nici presedinti de cluburi din diviziile B si C.

Din Statutul LPF a fost scos articolul in care liga percepea doi la suta din transferuri. Reprezentantii Diviziei A vor propune Adunarii Generale a FRF sa nu mai existe obligativitatea platii unui procent de 10 la suta din transferurile in strainatate.

Florin Bercea, presedintele Consiliului de Administratie a clubului Petrolul Ploiesti, a declarat ca la aceasta intrunire „s-au impartit salopete pentru a se face curatenie in fotbalul românesc”. „Depinde doar de noi daca vom duce la indeplinire ceea ce am discutat. Vom vedea in retur daca se pun in practica cele convenite”, a spus Bercea.

Presedintele clubului FC Brasov, Ioan Niculaie, a declarat ca s-au anulat toate reciprocitatile facute in tur si ca, in retur, nu vor mai fi meciuri aranjate, iar primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu, a declarat ca cine nu va respecta cele convenite va plati.
Sursa: www.mediafax.ro