Dragomir contraataca

Apropo.ro / 17.03.2004, 09:17
Dragomir contraataca
Consiliul LPF a decis, marți, ca hotarîrea Adunarii Generale a FRF privind trecerea comisiilor sub jurisdicția federației este nestatutara, acestea urmînd sa funcționeze în continuare la Liga Profesionista de Fotbal (LPF). Aceasta decizie a fost luata dupa ce propunerea

Consiliul LPF a decis, marți, ca hotarîrea Adunarii Generale a FRF privind trecerea comisiilor sub jurisdicția federației este nestatutara, acestea urmînd sa funcționeze în continuare la Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

Aceasta decizie a fost luata dupa ce propunerea de trecere a comisiilor de la LPF la FRF nu s-a aflat pe ordinea de zi a AG.

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Padureanu, a precizat, referindu-se la acest subiect, ca daca va fi cazul jucatorii Gloriei se vor prezenta și la LPF și la FRF.

Jean Padureanu nu crede ca, luni, în cadrul AG a FRF,  s-a încercat schimbarea lui Dragomir. „Dragomir are un loc asigurat la LPF fara a fi în pericol de a fi dat afara. Nu cred ca este o ruptura și sînt convins ca pe Mitica îl va ambiționa aceasta chestiune și se va bate mai multca oricînd pentru LPF și pentru legislație benefica a fotbalului românesc”, a spus Padureanu.

Padureanu nu considera ca a pierdut Dragomir în lupta cu președinții, ci a pierdut LPF. „Nu cred ca a fost o bataie între el și președinte, ci o bataie de idei. Unii președinți au vazut cumva lucrurile, iar el le-a vazut altcumva. Atacurile nu sînt bune, dar sînt mai multe idei, pentru ca daca totul ar fi șablon, situația ar fi monotona, iar adevarul se naște din contradicții”, a spus Padureanu.

Jean Padureanu crede ca decizia Adunarii Generale a FRF a venit în urma scandalului iscat în ultimele doua luni, în legatura cu echipa naționala. „Cred ca scandalul legat de echipa naționala a pus capac. Știu ca Dragomir este suparat pe mine, pentru ca am avut o alta idee și oricum, el a vorbit sub imperiul supararii și al nervilor”, a spus Padureanu.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, l-a acuzat pe Mircea Sandu ca a comis numeroase abuzuri și a cheltuit fraudulos banii Federației Române de Fotbal.

„Toata viața a facut abuzuri, începînd de la constituirea federației, pe care a facut-o abuziv. Pe el l-au ales președinte femeia de serviciu și portarii. A împarțit banii federației în mod fraudulos. Și-au împarțit zeci de milioane, unde sînt banii? Au luat pîna și de la Centrele de copii și juniori”, a declarat Dragomir.

Referitor la numirea președintelui clubului Rapid, Ioan Becali, în Comitetul Executiv al FRF, Dragomir a declarat ca îl felicita pe acesta pentru „manevra facuta”. „A facut din 2-3 președinți marionete. În viitor îl va da afara și pe Mircea Sandu și va numi în locul sau pe unul dintre oamenii cu care el a facut bani”, a spus Dragomir.

Dragomir l-a atacat, de asemenea, pe patronul clubului Sportul Studențesc, Vasile Șiman, pe care îl acuza ca a obținut sume importante de bani din transferul jucatorilor, fara a plati însa impozit la stat.

Mediafax