Dragomir nu se baga

Apropo.ro / 24.02.2004, 09:40
Dragomir nu se baga
Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a spus ca nu va discuta cu membrii Comisiei de Disciplina, care vor analiza, marți, "cazul Steaua", și a apreciat ca daca va face acest lucru ar deveni vulnerabil. "Cred ca își vor da mîna sau vor

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a spus ca nu va discuta cu membrii Comisiei de Disciplina, care vor analiza, marți, „cazul Steaua”, și a apreciat ca daca va face acest lucru ar deveni vulnerabil.

„Cred ca își vor da mîna sau vor fi sancționați, eu nu ma duc sa vorbesc cu membrii Comisiei, pentru ca aș fi vulnerabil daca aș face asta. Jucatorii nu s-au prezentat? Federația a fost anunțata cu doua luni înainte, cerînd trei zile dispensa pentru doua jocuri importante. Chestie de orgoliu. Apoi s-au prezentat la echipa naționala și nu au fost primiți”, a spus Dragomir, care a declarat ca în Adunarea Generala a LPF nu s-a luat în discuție cazul jucatorilor de la Steaua.

Președintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ca nu înțelege de ce jucatorii de la Steaua au fost chemați la Comisia de Disciplina. „S-a prezentat în mod denaturat aceasta problema. Steaua nu a refuzat sa dea jucatori la echipa naționala, Steaua a fost refuzata. Jucatorii se vor prezenta mîine, în funcție de programul echipei”, a spus Stoica.

Președintele FC Rapid, Ioan Becali, considera ca în urma ședinței de marți a Comisiei de Disciplina se poate crea un precedent periculos în fotbal. „Cred ca ce se va întîmpla mîine la Comisia de Disciplina e problema comisiilor, și ceea ce vor decide comisiile vom analiza dupa. Aceste comisii trebuie sa fie independente și daca tot s-a hotarît la ultimele întîlniri sa se faca acest tribunal format din oameni buni în ale dreptații, sper sa avem un drum bun cu acest nou comitet format juriști de marca ai României. Mîine se poate crea un precedent periculos în fotbal, în sensul ca legea e una pentru toți, buna sau nu, trebuie sa o acceptam”, a spus Becali.

Președintele clubului FC Național, Gino Iorgulescu, a declarat ca înasprirea sancțiunilor solicitata în AG nu are legatura cu ceea ce se va întîmpla marți. „Nu cred ca s-ar crea un precedent periculos”, a spus Iorgulescu, care a menționat ca, atîta timp cît va ramîne președinte al clubului, jucatorii echipei FC Național nu vor proceda precum fotbaliștii de la Steaua.

Directorul general de la FC Brașov, Romeo Pașcu, a declarat ca regulamentul aprobat de Adunarea Generala a FRF prevede ca jucatorii care nu se prezinta voit la naționala sa fie suspendați trei etape. „Jucatorii trebuiau sa fie suspendați și daca ar fi fost de la FC Brașov”, a spus Pașcu.

Gheorghe Chivorchian, președintele clubului FCM Bacau, a spus ca fiecare club își face politica așa cum considera. „Parerea mea este ca acest conflict ar trebui analizat la FRF, nu la Liga”, a spus Chivorchian.

Jucatorii Nicolae Dica, Dorinel Munteanu, Mirel Radoi și Florentin Dumitru vor fi audiați, marți, de Comisia de Disciplina a LPF, pentru neprezentarea la echipa naționala.

Mediafax