Dragomir: Patronii cluburilor au fost prosti

Apropo.ro / 18.01.2008, 11:14
Dragomir: Patronii cluburilor au fost prosti
Dumitru Dragomir spune ca la realizarea transferurilor au existat impresari destepti si patroni prosti

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, joi, dupa ce mai multi oameni de fotbal au fost pusi sub urmarire penala pentru inselaciune, evaziune fiscala si splalare de bani, ca la realizarea transferurilor au existat impresari destepti si patroni prosti.

"Daca patronii sunt prosti, sa le fie de bine. Au fost impresari destepti, care au facut offshore-uri in strainatate, cat a luat clubul a luat si offshore-ul, daca a fost presedintele prost", a spus Dragomir, prin telefon, la emisiunea 100% de la Realitatea TV.

Seful LPF crede ca oamenii de fotbal aflati in atentia DNA nu au adus niciun prejudiciu. "Cine e vinovat va plati. N-am spus ca sunt nevinovati, ci ca in acest moment sunt nevinovati. Sa lasam procurorii sa-si faca treaba. Nu exista niciun prejudiciu", a spus el.

Conducatorul LPF a afirmat ca impresarii au umflat valoarea jucatorilor, pacalind gruparile ce i-au cumparat pe fotbalistii romani. "Cluburile aveau jucatori de doua carate, impresarul i-a facut de 21, clubul, dau un exemplu, a luat 800.000 pe unul care facea numai 100.000, clubul a luat 400.000, de ce sa nu fie multumit? Mutu nu avea valoarea de azi, Marica la fel. Prost e cine da, nu cine cere. Daca clubul a fost multumit cu 2 milioane, iar impresarul a luat zece, asta e, e intelegerea intre parti. Mutu nu facea atunci 1,5 milioane, acum face 20, Mazilu face zece, s-a vandut cu patru", a comentat Dragomir.

"Giovanni are avocati destepti, care l-au invatat ce sa faca, si-a facut offshore-uri, care sunt corecte. Procurorul intocmeste dosarul cum vrea el, rechizitoriul il face si cum vrea el, dar exista avocati, care in instanta nu mai tin cu procurorul, ci cu dreptatea", a mai spus seful LPF.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, prezent in studioul emisiunii, a declarat ca varul sau, fostul impresar Ioan Becali, a platit cu varf si indesat, pierzandu-si credibilitatea, deoarece "a vandut prea multe gloabe", umfland valoarea jucatorilor, si a oferit exemplul fotbalistilor Catalin Munteanu, Denis Serban sau Sabin Ilie. Becali crede ca "Giovanni a adus bani in fotbalul romanesc".