Dragomir vrea un campionat cel putin la fel de bun ca precedentul

Apropo.ro / 06.07.2004, 10:38
Dragomir vrea un campionat cel putin la fel de bun ca precedentul
Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la tragerea la sorți a programului ediției 2004/2005 a Diviziei A, ca spera ca ediția urmatoare sa fie cel puțin la fel de buna ca precedenta. "Speram ca urmatorul campionat sa fie

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la tragerea la sorți a programului ediției 2004/2005 a Diviziei A, ca spera ca ediția urmatoare sa fie cel puțin la fel de buna ca precedenta.

„Speram ca urmatorul campionat sa fie și mai bun decît precedentul, din punctul de vedere al valorii și al suspiciunilor. În ultimii trei ani oricum au fost suspiciuni mai puține sau chiar deloc. Nu am avut un campionat intern slab. Nu a fost nici extraordinar, ci bun, avînd în vedere posibilitațile financiare”, a spus conducatorul LPF. Întrebat cine va lua titlul în urmatorul sezon, Dragomir a raspuns: „Cred ca Brașovul” și, uitîndu-se pe tabelul cu ordinea echipelor extrase din urna, în care primele patru formații erau FCM Bacau, FC Brașov și Poli AEK Timișoara, a subliniat ca ierarhia primului eșalon nu va arata niciodata astfel.

Dumitru Dragomir a afirmat ca, începînd din acest sezon, competiția se va numi „Divizia A-Burger”, dupa numele sponsorului. „Banii din acest contract de sponsorizare vor fi împarțiți cluburilor, nu va mai exista firma comisionara. Acest contract a batut toate recordurile din Europa de Est, ceea ce demonstreaza ca sîntem buni manageri”, a spus președintele LPF.

Dragomir a menționat ca Divizia A va ramîne, conform cerințelor UEFA, cu 16 grupari. „S-or mai gîndi președinții la 18 echipe, spera și ei, dar atît”, a comentat președintele LPF.

Dragomir a declarat ca LPF s-a grabit sa traga la sorți programul meciurilor din Divizia A pentru a da timp cluburilor sa-și tipareasca biletele de intrare și abonamentele pentru viitorul sezon.

Președintele LPF a precizat ca nu știe daca trei etape din retur se vor disputa în acest an, pentru a oferi date suplimentare echipei naționale. „Asta se poate face la propunerea domnului consilier Iordanescu. Ah, nu mai este consilier județean. Este vicepreședinte al PSD Ilfov? Îi doresc sa ajunga președinte”, a spus Dragomir.

La tragerea la sorți pentru etapele ediției 2004/2005 a Diviziei A, Dumitru Dragomir a reprezentat Universitatea Craiova, deoarece aceasta grupare nu a avut nici un trimis la întîlnirea de la sediul LPF. Dragomir a anticipat ca Steaua va întîlni Gloria Bistrița în prima etapa.

Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a afirmat ca începutul noii ediții de campionat va fi foarte frumos, deoarece vor fi multe derbiuri. „În etapa a doua jucam la Rapid, iar în etapa a patra cu Dinamo, tot în deplasare. Și anul trecut Steaua a avut un început de foc. Numai ghinionul ne-a împiedicat sa cîștigam titlul”, a spus Argaseala.

Președintele gruparii FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian, a precizat ca și-ar dori ca echipa sa ramîna la Bacau și sa nu fie vîndut locul din Divizia A.

Mediafax