Dragonul Verde trimite toate cele trei echipe în semifinala ,,Asia Express”

De: Cristiana Trifu / 28.03.2018, 12:53
Dragonul Verde trimite toate cele trei echipe în semifinala ,,Asia Express”
Ediţia de aseară a celui mai dur reality show i-a trecut pe concurenţi prin toate stările, de la disperare şi deznădejde, la entuziasmul de a ajunge cât mai aproape de marele premiu final de 30.000 de Euro. Misiunile nu au fost deloc uşoare, iar Proba Amuletei i-a trimis în ringul de box, unde s-au luptat corp la corp pentru a-şi salva locul în competiţie. După multă presiune, nervi şi dispute în interiorul fiecărei echipe, jocul a avut un final norocos pentru ultima echipă ajunsă la punctul de control. Vica Blochina şi Daniela Crudu au fost salvate de Dragonul Verde şi vor continua competiţia, având încă o şansă la titlul ,,Asia Express”.

 

Startul ediţiei a fost diferit pentru toate cele trei echipe. Dacă Raluka şi Ana, ce au ocupat primul loc luni seară, au beneficiat de transport de lux către punctele de control (un autobuz cu aer condiţionat şi internet), Vica şi Daniela au pornit în cursă apelând încă o dată la autostop. Ultimii ajunşi, Liviu şi Andrei au fost nevoiţi să plece pe ultimul loc, după un tur prin Templul Ororilor în care au purtat cele două căciuli primite ca ,,handicap”. Prima provocare a zilei a fost o misiune ce putea fi îndeplinită pe tot parcursul zilei, dar pentru care concurenţii au fost nevoiţi să apeleze la rapiditate şi să fie atenţi la detalii. Fotografiile zâmbăreţe impuneau ca vedetele să refacă o serie de poze, ţinând cont de un set de indicaţii. Dacă până la primul punct de control au avut nevoie de două poze pentru a primi următorul indiciul, la cel final concurenţii au fost nevoiţi să le predea pe toate, pentru a putea fi înregistraţi. Astfel, cei şase au căutat pe străzile aglomerate ale Thailandei localnici care s-au alăturat aventurii lor:  femei însărcinate, grupuri mari şi oameni cu trăsături distinctive, ce au intrat fiecare în jocul pozelor.

De la poze, vedetele au trecut la cântat. Având la dispoziţie o maşină specială de karaoke, echipele au pornit un adevărat show pe patru roţi, încercând să convingă trecătorii să li se alăture. Dificultatea probei a stat în faptul că maşina se deplasa doar dacă localnicii cântau, iar reticenţa lor i-a făcut de multe ori pe concurenţi să preia microfonul şi să improvizeze pe o melodie fără ritm, ale cărui versuri erau în thailandeză. Misiunea a stârnit cele mai spumoase reacţii, iar echipele au întâlnit printre cei mai diferiţi localnici. Dacă Raluka şi Ana s-au distrat alături de o familie pasionată de karaoke, iar Liviu Vârciu a ajuns să cânte alături de un câine, Vica şi Daniela au trecut prin momente grele când au luat în maşină o vânzătoare de peşte. Cu toate acestea, toţi au dus la bun sfârşit provocare şi s-au grăbit să ajungă spre punctul de control ce l-ar fi putut garanta participarea la recompensă.

În Proba Amuletei au jucat cele două echipe de fete, ajunse primele în faţa Ginei cu misiunea pozelor îndeplinită. Sportul naţional thailandez, boxul, a fost provocarea cea mai mare a concurentelor, care s-au aventurat în ring şi au luptat crâncen pentru a-şi salva locul în joc şi pentru a câştiga bonusul de 2.000 de Euro. Deşi fetele nu au făcut o demonstraţie adevărată de muay thai, ci au fost nevoite să spargă nişte baloane de pe protecţiile puse la dispoziţie, lupta nu a fost deloc una uşoară: ,, Am simţit că leşin, am căzut, m-am lovit. Eu nu mai pot să joc aşa.”, afirma Ana Baniciu. Rivalităţi date pe faţă, lacrimi, lupte corp la corp şi o transformare incredibilă a jucătoarelor din ring ce şi-au dorit cu tot dinadisul să îşi adjudece misiunea, toate acestea au condimentat Proba Amuletei. În final, Vica Blochina şi Daniela Crudu au fost declarate câştigătoare şi au stabilit o premieră, obţinând prima amuletă din acest concurs: ,,Pe câmpul de luptă nu ai cum să te distrezi. În competiţie nu te poţi controla. Cine este mai puternic să câştige.”, afirma Vica.

Plecarea spre ultimul punct de control a fost stabilită de un joc al mimei, unde Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu s-au descurcat cel mai rapid. La doar două minute distanţă au plecat Raluka şi Ana Baniciu, urmate fiind de Vica şi Daniela. La punctul de întâlnire final, primele două echipe au fost penalizate cu câte 5 minute, deoarece nu au respectat în totalitate indicaţiile Fotografiilor Zâmbăreţe, dar acest lucru nu a schimbat clasamentul jocului. Vica şi Daniela au ajuns pe ultimul loc, dar au fost salvate de Dragonul Verde şi au primit încă o şansă la lupta pentru marele premiu ,,Asia Express”.

După mai mult de 4500 de kilometri parcurşi prin patru ţări diferite de pe teritoriul asiatic, trei echipe vor ajunge în semifinala celui mai dur reality show, unde tensiunea şi pulsul competiţiei va creşte constant. Urmează ultimele încercări pentru echipe, ultimele misiuni şi cele mai diferite strategii, căci ediţiile de săptămâna viitoare vor stabili definitiv clasamentul ,,Asia Express”. Cine va învinge şi cine va rămâne doar cu amintirea unei experienţe unice, telespectatorii Antena 1 vor vedea luni şi marţi, de la 20:00.