„Dragoste de România”, sezon nou, de vineri, pe Metropola TV

De: Alex Manole / 22.09.2021, 17:06

Emisiunea „Dragoste de România” revine cu un sezon nou, de vineri, pe Metropola TV, urmând să fie difuzată de la ora 21.00.

Emisiunea, prezentată de Cezara Munteanu, aduce în prim plan importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, sentimentul de patriotism, dar și credința în Dumnezeu – elemente definitorii pentru poporul român, potrivit unui comunicat remis Apropo. Pe parcursul verii care tocmai s-a încheiat, echipa de la „Dragoste de România” a străbătut  țara în lung și în lat și a realizat reportaje despre oameni cu totul speciali, care prin ceea ce fac, pun o carămidă la temelia identității naționale.

În prima emisiune din cel de-al doilea sezon, spectatorii o vor cunoaște pe Patricia Marina Toma, o tânără din Marin, județul Sălaj , care a demonstrat lumii că satul românesc poate fi revigorat, iar datinile și obiceiurile demult uitate pot fi readuse la viață. Patricia Marina Toma a ales să renunțe la cariera pe care o avea în Cluj și să se dedice promovării satului natal. Este pasionată de fotografie, de portul popular, de casele vechi. A realizat platforma rurală de educație Marinart și organizează periodic evenimente care atrag turiști de pretutindeni. Cu ajutorul sătenilor a reconstituit nunta străbunicilor ei așa cum s-a întâmplat aceasta la 1941.

„În drumurile mele prin țară am avut privilegiul de a întâlni o mulțime de oameni minunați care, prin faptele lor și prin ceea ce comunică, sunt un adevărat balsam pentru suflet. Cred că este foarte important să vedem și partea frumoasă a României,  aceea cu oameni harnici, educați, talentați și iubitori, care se luptă să lase ceva deosebit în urma lor, iar emisiunea Dragoste de România, este printre puținele programe de televiziune care prezintă acest aspect.”, declară Violeta Ivu, producătorul emisiunii.

Cei care semnează imaginea reportajelor din emisiune sunt operatorii de teren Mihai Chican și Dan Rainhardt.

„Dragoste de România” poate fi urmărită în fiecare zi de vineri, de la ora 21.00 și duminică, de la ora 18.00, la Metropola TV.

CITEȘTE ȘI: Tradiţiile româneşti iau cu asalt platoul „Chefi la cuţite”

Foto: Metropola TV