Dragostea adevarata apare uneori mai târziu!

Apropo.ro / 30.08.2004, 14:50
Dragostea adevarata apare   uneori mai târziu!
Dorin Hristache locuia în Brașov, împreuna cu cele doua fiice ale lui, a caror custodie îi revenise în urma divorțului. Lucica locuia în același bloc împreuna cu fiica ei, Valentina, fiind și ea divorțata. Pentru ca cele trei fete au crescut împreuna, s-au gandit ca


Dorin Hristache locuia în Brașov, împreuna cu cele doua fiice ale lui, a caror custodie îi revenise în urma divorțului. Lucica locuia în același bloc împreuna cu fiica ei, Valentina, fiind și ea divorțata. Pentru ca cele trei fete au crescut împreuna, s-au gandit ca n-ar fi rau daca între parinții lor s-ar înfiripa o relație.

Vecina mea Lucica este o doamna serioasa, eleganta, pentru care am avut o stima deosebita și am placut-o mereu ca persoana, dar, de frica unui refuz, nu am îndraznit sa iau vreo inițiativa, cu gandul ca eu am doua fete, ea are numai una și cine s-ar mai împovara cu așa ceva. Ca vecini nu prea aveam probleme în comun, eu stateam la parter, Lucica la ultimul etaj, serviciu eu, serviciu ea, numai grija mea nu o avea.

Singurul, dar se vede și cel mai important lucru ce ne lega, erau fetele noastre care au crescut împreuna, Valentina fiind cu varsta între cele doua ale mele. Povestea a început de cand cu Juju, pisoiul doamnei. Doamna a fost nevoita sa plece cu serviciul pe șantier, pe Valea Oltului, la Caciulata, lasand pisoiul în grija unor vecini, eu nu aveam nici o problema cu el pana într-o zi cand l-am gasit în fața scarii, l-am mangaiat puțin și, cand sa plec, el hop dupa mine.

Eu i-am spus „Jujule ai grija ca la mine este Lord, canișul meu imperial”, motanul nu s-a sinchisit și a intrat printre picioarele cainelui în casa, și de atunci numai cand venea Lucica acasa la sfarșit de saptamana pleca și el la casa lui. Așa ca ne-am vazut saptamana de saptamana pentru pisoi, fetele faceau tot felul de planuri, pana cand am ajuns la concluzia ca frica nu este buna și am înțeles dupa aceea ca am pierdut ani frumoși. Mare pacat, fiindca viața este tare scurta și bucuriile puține!”, ne povestește domnul Dorin.

Nu regreta decat ca nu s-au cunoscut mai devreme!

El nu s-a gandit niciodata ca Lucica se simte singura în urma divorțului. „Întotdeauna am placut-o ca persoana și am respectat-o, niciodata nu am privit-o ca pe o persoana singura și disponibila, ba din contra, consideram ca o persoana așa draguța nu are probleme de singuratate. Dragostea, daca este dragoste, nu ține cont de varsta, nu ma pot pronunța în cunoștința de cauza deoarece eu nu prea am cunoscut așa ceva la tinerețe, dar pot sa spun ca acum este minunat și, cu riscul ca ma repet, regret ca nu am avut inițiativa mai demult. Noroc cu fetele și motanul”, concluzioneaza el.

Timpul în doi nu era prea mult, pentru ca ea era pe șantier, iar el fusese avansat pe o funcție de raspundere, cu program prelungit, dar, atunci cand se gasea, aveau ca îndeletniciri comune pictura și arta decorativa. ” Nu prea am apucat sa observ singuratatea, ramas cu doua fete de 13, respectiv 9 ani. Dupa ce acestea au crescut, a început sa ma cam roada problema, nu mi-am permis relații ușoare, iar din cauza fetelor nu am putut sa ma gandesc la ceva serios.

Eu și acum ma întreb de ce m-a acceptat cu probleme duble fața de ale ei?! Viața a aratat ca putem face fața greutaților, mai ales dupa ce sora Lucicai a murit și am luat-o în tutela pe fiica ei cea mica, care avea numai 12 ani.

Cea mare se descurca deja singura. Suntem mandri acum de ea, are 18 ani, la anul termina liceul, învața bine și este atat de cuminte cat poate fi un copil la varsta ei. Dragostea ca dragostea, dar și mai mult ne-au unit copiii! În zilele de sarbatoare, cand vin toți copiii acasa la noi, avem 12 persoane la masa, 5 fete, 4 gineri și un nepot de 2 ani și 8 luni”.

Soarta le-a unit destinele

Locuiesc împreuna în casa ei, pe care a moștenit-o de la parinți; apartamentul ei l-a vandut pentru a o ajuta pe Valentina sa-și cumpere unul în București, în apartamentul lui sta Andreea, mezina lui, care are și baiețelul, pe Dorina o vor ajuta sa-și cumpere și ea o casa în București, Cristina are apartament în București… Acum așteapta ca Patricia sa termine liceul, pentru a se muta și ea în Capitala, sa se alature majoritații.

I-am cerut d-l Hristache un sfat pentru cei care au trecut printr-un divorț și se simt singuri. „Nu privi înapoi, ca te mananca vulpea roșie! Era un joc de copii pe vremea mea, dar cat adevar! Pentru nefericire nu se pot da sfaturi, flamandul nu crede satulul, nu exista rețete ca în cosmetica! Ce pot spune este ca nu exista refugiu în alcool, cum cred unii”, ne-a spus dansul.

Dorin Hristache are la activ doua operații de cancer de colon, și a facut peste șase sute de ore de perfuzii, timp în care nu a luat nici un calmant. „Numai prezența Lucicai m-a facut sa rezist și sa trec peste necaz cu fruntea sus. De aceea spun ca viața este scurta și trebuie sa fii atent sa nu pierzi nimic bun din ceea ce îți poate darui.”

Acasa Magazin