Drama copilului cu creionul înfipt în mână

Apropo.ro / 18.11.2012, 19:00
Drama copilului cu creionul înfipt în mână
Un elev de 13 ani din Marea Britanie a fost lăsat în agonie de către medici, deși puteau să îl bage în operație.

Un adolescent, în vârstă de 13 ani, a trecut prin cele mai cumplite dureri, după cei care ar fi trebuit să-l însănătoșească, l-au trimis acasă.

Robbie Appleby-Socket se juca alături de colegii de clasă când un creion de 15,24 centimetri lungime i-a străpuns mâna.

A fost dus de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Șocantă a fost decizia medicilor care „l-au rugat” să revină a doua zi pentru operație.

A doua zi când a revenit, cadrele medicale i-au spus lui Robbie că nu se află pe lista de așteptare, că operația nu este programată, astfel că….au amânat a doua oară intervenția chirurgicală.

În tot acest timp, elevul de 13 ani avea dureri cumplite și era în agonie.

Disperată, mama băiatului l-a dus la un alt spital, Pinderfield din Wakefield, unde a fost băgat imediat în sala de operație. Timp de alte două zile a stat internat acolo, sub supravegherea medicilor. Norocul lui a fost că rana nu s-a infectat, căci putea să-și piardă mâna.

Medicilor de la spitalul Doncaster Royal nu le-a păsat că el suferă și că este în agonie. Fără să îi acorde primul ajutor, ei au pansat rana și l-au trimis acasă. Sunt dezgustată de atitudinea lor. Au pus în pericol viața copilului meu, a pacientului lor„, spune mama.

Nici celor de la Pinderfield din Wakefield nu le-a venit a crede cum au reacționat colegii lor din celălalt spital.

Reprezentanți ai Doncaster Royal s-au apărat menționând că nu este exclusiv vina lor, ci au fost forțați să acționeze așa din cauza numărului mare de urgențe.

Cerem scuze lui Robbie și familiei lui pentru că nu l-am putut opera la timp„, spun cei de la Doncaster Royal.