Drama “Vikingii” revine pe micile ecrane. Ce surprize pregăteşte sezonul 5

Apropo.ro / 07.11.2018, 17:07
Drama “Vikingii” revine pe micile ecrane. Ce surprize pregăteşte sezonul 5
Drama “Vikingii” revine din 29 noiembrie în exclusivitate la HISTORY® cu 10 episoade noi, în fiecare joi, de la ora 21:00, odată cu sosirea unui viking legendar, celebrul duce Rollo, interpretat de actorul Clive Standen. Acesta va cauza noi tulburări în Kattegat care încă se mai clatină după ce Ivar Fără Os a devenit rege.

În timp ce Bjorn (Alexander Ludwig) şi Lagertha (Katheryn Winnick) fug de trupele criminale ale lui Ivar, împreună cu episcopul Heahmund (Jonathan Rhys Meyers), domnia tiranică a lui Ivar asupra Scandinaviei declanşează o nouă eră întunecată, nemaivăzută până acum. În cele din urmă, domnia lui Ivar nu va rămâne necontestată de fiii lui Ragnar, iar vechii duşmani vor deveni aliaţi pentru a învinge pe despotul care s-a autodenumit „Dumnezeu pe pământ”. Între timp, în Islanda, Floki (Gustaf Skarsgård) se luptă cu elementele naturii şi dorinţa de răzbunare a propriilor colonişti, dorind să creeze o colonie vikingă în acest mediu frumos şi izolat.

Printre protagonişti se regăsesc actori cunoscuţi ca Jonathan Rhys Meyers (episcopul Heahmund), care s-a alăturat echipei la începutul sezonului 5, şi vedetele consacrate ale serialului: Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar Fără Os), Jordan Smith (Ubbe) şi Marco Ilso (Hvitserk).

De asemenea, telespectatorii postului HISTORY pot urmări, până pe 22 noiembrie, serialul ”Adevăraţii vikingi” care cercetează istoria şi arhelogia care a inspirat faimoasa dramă. De la testarea vaselor din acea perioadă la explorarea rădăcinilor legendare ale lui Ragnar Lothbrok, această serie află adevărul de la cei mai importanţi experţi internaţionali, specializaţi în acest domeniu. Producţia va combina imagini din serialul ”Vikingii” cu cele mai bune secvenţe documentare, pentru a reda imagini din viaţa vikingilor, care n-au mai fost văzute până acum.