Drapelul american de WTC va fi arborat la deschidrea JO

Apropo.ro / 07.02.2002, 09:30
Drapelul american de WTC va fi arborat la deschidrea JO
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a acceptat, marți, ca drapelul american ce a fost gasit în ruinele World Trade Center, dupa atentatele teroriste care au avut loc pe 11 septembrie, sa fie arborat pe "Stadionul Olimpic" din Salt Lake City, vineri, în cadrul ceremoniei de deschidere

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a acceptat, marți, ca drapelul american ce a fost gasit în ruinele World Trade Center, dupa atentatele teroriste care au avut loc pe 11 septembrie, sa fie arborat pe „Stadionul Olimpic” din Salt Lake City, vineri, în cadrul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de iarna

„Responsabilii CIO au apreciat ca aceasta este cea mai buna soluție pentru a onora drapelul american și protocolul olimpic care este respectat de foarte mult timp”, a declarat Anita DeFrantz, membru american al CIO.

Președintele Comitetului de organizare a JO de la Salt Lake City (SLOC), Mitt Romney, a confirmat, la rîndul sau, ca în cadrul unui spectacol ce va avea loc înaintea ceremoniei de deschidere a competiției olimpice se va aduce un omagiu victimelor atentatelor din 11 septembrie. La ceremonia de deschidere va asista și președintele Statelor Unite, George W. Bush.

Drapelul respectiv, care este inscripționat cu cuvintele „Ground Zero”, a fost deja arborat, duminica, în timpul Super Bowl, finala ligii profesioniste de fotbal american (NFL), care s-a desfașurat pe Superdome, în New Orleans.

Sursa:www.mediafax.ro