Droguri, amenințari și alte trenduri

Apropo.ro / 13.02.2006, 15:09
Droguri, amenințari și alte trenduri
"Salut, tarfo! Fa, sa-ți moara copilul torturat pe breakcore în beciul cetații, fir-ar ma-ta a dracu' de panorama. Violato!" Nu e singurul mesaj, dar a fost probabil printre primele citite, iar șocul cu atat mai mare. Laura a citit toate mesajele venite pe forumul


„Salut, tarfo! Fa, sa-ți moara copilul torturat pe breakcore în beciul cetații, fir-ar ma-ta a dracu’ de panorama. Violato!” Nu e singurul mesaj, dar a fost probabil printre primele citite, iar șocul cu atat mai mare. Laura a citit toate mesajele venite pe forumul ziarului și a cuprins-o groaza, zeci de indivizi o amenințau, pe ea, pe copiii ei. Proferau injurii și blesteme de moarte.

La o zi dupa ce a aparut articolul în ziar despre rețeaua de traficanți și consumatori de droguri, cu nume sonore din Oradea (puști de bani gata, de 16-20), pe baza informațiilor de trimitere în judecata și a rechizitorului de la dosar, forumul ziarului s-a umplut de spumele autoproclamaților „tineri dornici sa se distreze” într-un oraș fara prea multa viața mondena, de fițe, de club, de noapte în orice caz. Și care îi explicau „proastei”, „curvei”, „puturoasei” ca hașișul și canabisul sunt cam singura distrație în oraș, „un oraș monoton”, în care se mai gasesc minți libere sa aleaga „sa nu urmeze turma” și care, în mod firesc, daca vor sa se drogheze, se drogheaza. Filosofia lor e ca, daca nu faci lucruri interzise, nu distingi între bine și rau. Iar pronosticul: copiii Laurei vor ajunge niște drogați și cand vor trage pe nara va înțelege și ea realitatea.

În sfarșit. Acuma, Laura e amica mea. Și fosta mea colega la ziar. Mi se pare anormal sa pandeasca în oglinda retrovizoare daca nu cumva e urmarita de vreun drogat și sa suporte, fara sa poata face nimic, înjuraturi abjecte și amenințari de tot felul. În momentul de fața nimeni nu o apara. De aia zic, ca ar fi trebuit din vreme sa-i împartașesc din regulile de aur ale vremii. Și anume ca împotriva curentului nu te pui. Împotriva trendului, nici atat. Iar daca dosarul penal numara peste 50 de nume de consumatori și traficanți și intuiești și numarul acoliților, se cheama ca ai un trend. Iar daca pe strada poate da cu mașina unu’ dintre ei și nimeni nu te apara, se mai cheama ca ar fi trebuit sa lași cainele de paza al societații sa dorma dus, fir-ar sa fie!

Olivia Steer

Tags: