„Drumul mătăsii”, un „e-Bay al drogurilor”, a fost închis de justiția americană

De: Marian Andrei / 03.10.2013, 17:30
Site-ul ilegal Silk Road, care permitea utilizatorilor să cumpere stupefiante online în schimbul unei monede virtuale, a fost închis iar proprietarul a fost arestat.

Ross William Ulbricht, de 29 de ani, proprietar și fondator al acestui site de pe piața neagră, a fost arestat marți la San Francisco și a fost prezentat miercuri unui tribunal federal sub acuzațiile de trafic de droguri, piraterie informatică și spălare de bani.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Justiția a pus sechestru pe echivalentul a 3,6 milioane de dolari în moneda virtuală „bitcoin”, „cea mai mare captură de acest fel realizată vreodată”.

Site-ul Silk Road, pe care Ministerul Justiției îl descrie ca fiind „o vastă piață online responsabilă de distribuirea de sute de kilograme de droguri ilegale și de alte produse și servicii ilicite”, a fost închis. La accesarea site-ului, utilizatorii nu găsesc decât un anunț al FBI și al Departamentului de Justiție: „Acest site ascuns a fost închis de Biroul Federal de Investigații”.

Site-ul, deschis în ianuarie 2011 permitea internauților să cumpere heroină, cocaină, LSD și metamfetamină, precum și programe informatice pentru piratarea de calculatoare sau pentru furtul de parole.