Drumul spre Oscar

Apropo.ro / 16.02.2009, 00:00
Drumul spre Oscar
Pe 22 februarie, lumea întreaga va sta cu ochii spre Hollywood, unde va avea loc cel mai important eveni­ment din acest an al lumii cinematografice – cea de-a 81-a ediţie a premiilor Aca­demiei americane de film.

Difuzat chiar în ajunul mult-aşteptatului eveniment, documentarul conţine interviuri, în premieră, cu regizorii nominalizaţi la Oscarul pentru cel mai bun film al anului sau cu actorii candidaţi la cea mai înaltă distincţie din lumea filmului.

Brad Pitt, Angelina Jolie, Kate Winslet, Nicole Kidman, Mickey Rourke şi Meryl Streep sînt cîteva dintre vedetele care îşi evaluează şansele de a strînge o statuetă aurită în mîini. De asemenea, acestea vor explica viziunea pe care au avut-o asupra personajelor interpretate şi vor oferi detalii picante de la filmări.

Nici cîştigătorii din anii trecuţi nu vor fi uitaţi, documentarul realizînd o trecere în revistă a celor care au reuşit să ia marele pot sau au trecut milimetric pe lîngă el.

“Un spectacol provocator”, după cum este caracterizat de organizatori, Oscarul de anul acesta promite să ducă suspansul pînă la limita extremă. Iar pentru ca show-ul să fie complet, Hugh Jackman va fi gazda ceremoniei la cea de-a 81-a ediţie. Actorul australian va povesti cum a reacţionat cînd a primit această propunere şi cum crede că se va descurca în ipostaza de gazdă a celui mai aşteptat eveniment de acest gen al anului.

Documentar – duminică, 22.30, PRO CINEMA