Drumuri blocate și zeci de localitați fara curent, din cauza viscolului

Apropo.ro / 28.01.2005, 17:17
Drumuri blocate și zeci de localitați fara curent, din cauza viscolului
Circulația rutiera era întrerupta, duminica dupa-amiaza, pe mai multe drumuri județene și naționale și zeci de localitați au ramas fara energie electrica, din cauza viscolului, cele mai afectate zone fiind estul și sudul țarii. Potrivit


Circulația rutiera era întrerupta, duminica dupa-amiaza, pe mai multe drumuri județene și naționale și zeci de localitați au ramas fara energie electrica, din cauza viscolului, cele mai afectate zone fiind estul și sudul țarii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului și Gospodaririi Apelor (MMGA), remis, duminica, agenției MEDIAFAX, în județul Bacau, în jurul orei 14.00, circulația rutiera era întrerupta pe 15 drumuri județene.

În județul Buzau, circulația rutiera era întrerupta pe drumul european 85, ca și pe trei drumuri naționale și 12 drumuri județene. De asemenea, 17 localitați au ramas fara energie electrica din cauza viscolului.

De asemenea, 30 de localitați din județul Braila nu aveau curent electric, duminica dupa-amiaza, viscolul afectînd 11 linii electrice și 141 de posturi de transformare.

Cele mai afectate de viscolul și ninsorile abundente cazute, în ultimele 24 de ore, par a fi județele Vrancea și Calarași, unde circulația rutiera este întrerupta pe toate drumurile naționale și județene. De asemenea, trei localitați din județul Calarași au ramas fara curent, viscolul afectînd doua linii electrice și 52 de posturi de transformare.

În același timp, în județul Ialomița, patru drumuri naționale sînt blocate, iar în județul Tulcea circulația rutiera a fost întrerupta pe șase drumuri județene, iar șapte localitați au ramas fara energie electrica.

Potrivit MMGA, în zonele afectate, s-au deplasat reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgența și ai Sistemelor de Gospodarire a Apelor, pentru a stabili masurilor operative care se impun.

În același timp, echipele de intervenție ale societații Electrica intervin pentru remedierea avariilor produse la rețelele electrice, iar echipe ale Companiei Naționale de Autostrazi și Drumuri acționeaza cu utilaje pentru redarea în circulație a tronsoanelor de drum afectate.

Mediafax