Drumuri si strazi unice in lume! (poze)

De: Nicoleta Nicolae / 13.06.2015, 18:00
Drumuri si strazi unice in lume! (poze)
Nu este pentru nimeni o surpriza ca, si in domeniul drumurilor, al strazilor, soselelor, bulevardelor, aleilor si autostrazilor, exista recorduri.

Nu este pentru nimeni o surpriza ca, si in domeniul drumurilor, al strazilor, soselelor, bulevardelor, aleilor si autostrazilor, exista recorduri.

Sunt milioane in toata lumea si, ca atare, intre ele, unele trebuie sa se distinga. Acest lucru este firesc si totusi, trasaturile care dau caracterul unic al acestor constructii imbraca, de cele mai multe ori, forme neasteptate. Iata-le pe primele zece.

Cea mai scurta strada din lume – Ebenezer Place, Scotia

Cea mai scurta strada din lume - Ebenezer Place, Scotia

Ebenezer Place, din Wick, Caithness, Scotia, este acreditata ca fiind cea mai scurta strada din lume, detinand un loc in Cartea Guinness a Recordurilor, pentru o lungime de 2,06 metri.

Aceasta strada gazduieste o singura adresa: usa de intrare a localului No.1 Bistro, care este o parte a Hotelului Mackays, construit in 1883. Proprietarul cladirii, hotel la acea vreme, a fost sfatuit sa imprime un nume pe cea mai scurta latura a hotelului.

Ulterior, bucata de drum din dreptul acestei inscriptii a fost oficial declarata strada in anul 1887. Pana in anul 2006, fosta detinatoare a recordului pentru cea mai scurta strada din lume a fost strada Elgin, din Bacup, Lancashire, Marea Britanie, lunga de 5,2 metri.

Cea mai ingusta strada din lume – Spreuerhofstraße, Germania

Cea mai ingusta strada din lume - Spreuerhofstraße, Germania

Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume, amplasata in orasul Reutlingen, din regiunea Baden Württemberg, Germania.

Latimea acestei strazi variaza de la 31 de centimetri, in cel mai ingust punct al sau, pana la maximum 50 de centimetri, in cel mai lat.

Aleea a fost construita in 1727, in timpul eforturilor de reconstruire, dupa ce zona a fost complet distrusa calamitata de incendiul urias care cuprinsese intreg orasul cu un an in urma, in 1726.

Spreuerhofstraße este oficial listata in arhivele Biroului de Inregistrare a Teritoriului sub denumirea de Strada Oraseneasca Numarul 77.

Cea mai inclinata strada din lume – Strada Baldwin, Noua Zeelanda

Cea mai inclinata strada din lume - Strada Baldwin, Noua Zeelanda

Aflata intr-o zona suburbana linistita a orasului Dunedin, din sudul Noii Zeelande, strada Baldwin detine reputatia de a fi cea mai abrupta strada din lume. Este amplasata in suburbia numita North East Valley, la 3,5 kilometri de centrul orasului Dunedin.

Citeste mai multe despre drumurile unice in lume, pe Descopera.ro!