DSLR-ul ALFA de la Sony

Apropo.ro / 30.08.2006, 11:26
DSLR-ul ALFA de la Sony
In sfarsit, va facem cunostinta cu primul DSLR de la Sony. DSLR-A100 face parte din noua gama de fotocamere Alpha si vine cu senzor de imagine CCD Super HAD cu rezolutie efectiva de 10,2MP, vibrator si filtre pentru protectia impotriva depunerii prafului, sistem de cuplare a obiectivelor

In sfarsit, va facem cunostinta cu primul DSLR de la Sony. DSLR-A100 face parte din noua gama de fotocamere Alpha si vine cu senzor de imagine CCD Super HAD cu rezolutie efectiva de 10,2MP, vibrator si filtre pentru protectia impotriva depunerii prafului, sistem de cuplare a obiectivelor mostenit de la Minolta si un display de 2,5 inci cu strat antireflectiv.

Slotul pentru carduri de memorie primeste atat CF-uri, cat si MS-uri (puteau lipsi?) prin intermediul unui adaptor. Trage pana la trei cadre pe secunda, concomitent in format JPEG si necomprimat RAW.

Bateria rezista la un numar de aproximativ 600 de poze. Cea mai interesanta functie ni s-a parut „eye-start auto focus” care initializeaza focalizarea automata atunci cand iti bagi ochiul in vizor. Asadar, castigi timp deoarece nu trebuie sa mai apesi pe jumatate butonul declansator pentru a focaliza pe subiect. Mecanismul de stabilizare a imaginii este incorporat in „body”, prin urmare functional indiferent de obiectivul utizat. Vine in curand si in Romania.

Pret estimativ: 900 USD – body, 1.000 USD – kit ce include obiectiv de 18-70 mm www.sony.com