Du-te-n stadionul mă-tii!

De: Marian Andrei / 20.11.2013, 13:15
Du-te-n stadionul mă-tii!
La sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Suprem Qatar 2022, forul care se ocupă de organizarea Campionatului Mondial de Fotbal ce va fi găzduit în această țară, a anunțat că primul stadion finalizat va fi cel din Al Wakrah, eveniment ce a readus în vizorul presei forma deosebită a acestui stadion care seamănă izbitor cu... organele genitale ale unei femei!

Jurnaliștii de la The Guardian scriu în ediția electronică a celebrului cotidian britanic: „Cu strălucirea roză, cu anexele sale care seamănă foarte mult cu niște labii, dar și cu deschiderea din mijloc, nevinovatul stadion a stârnit deja controverse (…) Asemănarea stadionului din Qatar cu părțile intime ale unei femei poate fi neintenționată, dar merită aplaudată! Fără îndoială, orice bărbat ar trebui să îmbrățiseze acest model de stadion, în contextul în care în Qatar femeile și sportul nu au prea multe în comun. La urma urmei, de ce nu ar putea sta 45.000 de oameni înghesuiți în interiorul unei femei? Nu toți au fost acolo înainte?”.

Nu de aceeași părere sunt și cei din Qatar, care susțin că forma stadionului este inspirată de la bărcile dhow, care au transportat generații întregi de pescuitori și culegători de perle.

Stadionul, care va avea 40.000 de locuri, va găzdui meciuri din faza grupelor, a șaisprezecimilor și un sfert de finală.

Tu ce părere ai? Au dreptate jurnaliștii britanici sau este forțată comparația?