Dubai: Proiectul The World se reia cu construcția a 6 insule artificiale

De: Marian Andrei / 21.01.2014, 16:00
Dubai: Proiectul The World se reia cu construcția a 6 insule artificiale
După ani de zile în care proiectul a stagnat din cauza crizei, dezvoltatorul Nakheel a decis să pornească construcția a șase insule, grup denumit Inima Europei.

Proiectul, conceput acum mai bine de 10 ani de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, consta dintr-un arhipeleag de insule artificiale, dispuse aastfel încât să creeze harta lumii. Pe fiecare insulă vor fi construite hoteluri și restaurante inspirate din zona geografică corepunzătoare amplasamentului insulei.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cele șase insule, denumite Inima Europei, vor include Europa Continentală (cea mai mare dintre ele), cu arhitectură inspirată din Austria, Italia, Spania, Germania și Franța, și alte cinci, insprate fiecare de Monaco, Suedia, Elveția și Sankt Petersburg (Rusia).

Pe lângă arhitectura și stilul de viață specifice fiecărei regiuni, constructorul Josef Kleindienst spune că vor fi create și condițiile meteo specifice zonei.

Kleindienst  a declarat că „aceste efecte vor fi obținute folosind tehnologie germană de ultima generație”, fară a da detalii despre cum va funcționa sistemul.

„Dubai-ul este binecunoscut pentru inovare, ambiție, emoție, dar și intrigi” a spus Kleidienst. „Nu se sperie de proiecte gigantice, cum este acesta, care se va potrivi foarte bine cu restul emiratului”, a adăugat el.

Kleidienst Group promite că, în momentul când va fi gata, Inima Europei va oferi vizitatorilor „farmecul autentic” al fiecărei părți a Europei. De exemplu, Monaco va oferi „eleganța și opulența Rivierei Franceze, magnificele vile și iahturile de lux de acolo”, în timp ce Suedia va avea ca element central o piață care va reflecta spiritul celebrelor Piețe Saluhall din Stockholm.

„Va fi o destinație unică de vacanță, care va oferi experiența și tradișia celor mai încântătoare locuri din Europa. Cele șase insule uimitoare vor oferi hoteluri de lux, locații pentru petreceri fastuoase, grădini minunate, toate într-un climat controlat – zăpadă, ploaie, cer senin – și multe, multe altele”, a mai spus Kleidienst. 

Dacă totul va merge conform planului, Inima Europei va putea găzdui primii vizitatori la sfârșitul anului 2016.