Dublu campion olimpic chinez, condamnat după ce a condus fără permis

De: Marian Andrei / 05.11.2013, 11:00
Dublu campion olimpic chinez, condamnat după ce a condus fără permis
Înotătorul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic, a fost condamnat la șapte zile de detenție admnistrativă pentru că a condus fără permis.

Sun își va ispăși pedeapsa într-un centru de detenție pentru cei care au săvârșit delicte minore, centru diferit de o închisoare. De asemenea, sportivul a fost amendat, însă suma nu a fost dată publicității.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Sun Yang a condus fără permis în week-end și mașina în care se afla a fost lovită de un autobuz. Sun, care a obținut medalia de aur în probele de 400 și 1.500 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, și-a recunoscut greșeala, într-un mesaj postat pe rețeaua Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului.

Accidentul a fost unul ușor, însă extrem de mediatizat în China, iar ulterior s-a descoperit că multiplul campion mondial a condus fără permis.

Sun Yang, în vârstă de 21 de ani, și-a justificat fapta spunând că are „prea puține cunoștințe juridice” și că este „foarte ocupat cu antrenamentele”.

Codul rutier este, în general, prea puțin respectat în China, însă încălcările comise de personalități fac obiectul unor dezbateri largi pe internet.