„Ducesa” Georgiana Cavendish este Keira Knightley (Foto)

Apropo.ro / 29.10.2008, 17:45
"Ducesa" este povestea Georgianei Cavendish, ducesa de Devonshire, aristocrata inteligenta si o femeie a contradictiilor

Filmul "Ducesa/The Duchess" in regia lui Saul Dibb, prezinta povestea Georgianei Cavendish, ducesa de Devonshire, o aristocrata inteligenta si o femeie a contradictiilor. Filmul are la baza biografia Georgianei (stra-stra-stra-stramatusa Dianei Spencer) scrisa de Amanda Foreman (a luat si premiul pentru cea mai buna biografie in 1992)

Actiunea se petrece prin secolul 18, iar Georgiana Cavendish (Keira Knightley) este una din cele mai frumoase si interesante figuri ale vremurilor. Mama ei pune la punct casatoria acesteia cu ducele de Devonshire, mai in varsta decat Georgiana (17 ani).

Ducele de Devonshire, Ralph Fiennes, este interesat de casatoria cu Georgiana doar pentru a-i naste un fiu mostenitor.

Ducele acorda atentie mai mare cainilor sai decat sotiei, alaturi de care are partide de amor fara sentimente.

Viata alaturi de Duce nu este asa cum si-o imagina Georgiana, devenind astfel o dezamagire, el fiind prins deseori cu amante de toate categoriile sociale (dupa cum se si obosnuia la acea vreme).

Datorita firii ei prietenoase si descurcarete, Ducesa Georgiana devine in scurt timp cea mai placuta figura a momentului.

Ducesa nu ii poate oferi din prima sarcina un fiu ducelui, care se arata foarte suparat si dezinteresat de ea.

La un mare bal la Bath, unde cei doi participa, Georgiana o intalneste pe Bess Foster (Hayley Atwell), de care ulterior o va lega o stransa prietenie, chiar si amoroasa si cum era de asteptat, un triunghi sexual ironic al sortii; Ducele, Ducesa si Bess.

GALERIE FOTO "THE DUCHESS"

ducele, bess si ducesa

Bess se arunca in acest menage a trois mai mult pentru ca este gata sa faca orice pentru a-si recupera copiii din mainile fostului sot cu ajutorul influentei Ducelui. Bess este o mama care nu are limite in actiuni si care ar face orice doar pentru a avea copiii langa ea, lucru pe care si ducesa il va afla ulterior.

Nefericita ducesa afla ce este amorul adevarat abia cand se reintalneste cu un prieten din copilarie si care acums e invartea si el in cercurile ei, Charles Grey. Pana sa ajunga cei doi in pat este o adevata aventura (oarecum in taina) plina de suspans si durere.

Cand Georgiana prinde curaj si ii spune ducelui sa ii accepte relatia ei cu Grey, tot asa cum ea a acceptat sa ii creasca o fetita din flori, asa cum a acceptat toate relatiile extraconjugale, umilinta, violurile si traiul alaturi de Bess in casa.

Desigur ca un om influent si puternic precum ducele nu o va asculta si nu ii va permite sa fie fericita alaturi de Grey niciodata, chiar daca acesta ii promisese "libertatea" dupa ce ii naste un mostenitor.

ducele

Relatia ducesei cu Gray se termina in momentul in care ducele o ameninta ca ii va distruge viitorul, nu isi mai putea vedea copii iar iubitul ei va avea un destin spulberat.

Georgiana alege familia si traiul alaturi de duce, deoarece acum intelege faptele si reactiile lui Bess fata de recuperarea copiilor.

Intrigile, reactiile, faptele si aventura nu lipsesc din acest film. Simti durerea unei femei lipsite de iubire care merge inainte alaturi de sot conform conceptiilor societatii si educatiei nobiliare.

Ce spune Ralph Fiennes de rolul sau: "E un personaj rece, distant si destul de crud, dar e un barbat al vremii sale. Erau anumite valori pe care le are si noi trebuie sa le intelegem si sa nu le judecam."

Cum s-a lasat convinsa Keira de regizorul Dibb: "Am citit scenariul, l-am cunoscut, mi-a placut foarte mult, iar apoi el (Saul) mi-a trimis trei pene imense de strut. Mi-am zis ca merita sa lucrezi cu un barbat care-ti trimite pene de strut legate cu o funda aurie." Adevarul este ca Georgiana este o femeie foarte eleganta in film.

Hayley Atwell despre rolul sau: "Mi-a placut scenariul si povestea m-a impresionat, cu atat mai mult cu cat e adevarata. Bess e o persoana care ar putea fi usor considerata prefacuta si calculata, dar am descoperit o carte numita Elizabeth and Georgiana, despre viata lui Bess, si a fost mult mai miscatoare. Bess a fost o femeie complicata si plina de probleme, care incerca sa supravietuiasca in societate. Nu voia decat sa-si recupereze copiii. Era o femeie care ar fi facut orice pentru copiii ei, iar acest lucru mi s-a parut extraordinar."

La sfarsitul filmului poti rasufla usurat ca nu mai traim acele vremuri cu idei preconcepute!

"Ducesa" este un film pe care nu ar trebui sa il ratezi daca iti place acest gen de subiect.

 

 

MAREA SURPRIZA

Filmul "The Duchess" va avea premiera de gala vineri, 31 octombrie, la Cinema Pro, alaturi de o multime de vedete.

Invitatii "Ducesei" sunt Andreea Esca, Constantin Cotimanis, Medeea Marinescu, Ioana Molovan, Razvan Fodor, Ana Maria Gheorghe, Mircea Solcanu, Tili Nicolae si multi altii.

ducesa