Duckadam și Ienei merg pe mâna lui Carlos

Apropo.ro / 31.10.2006, 09:45
Duckadam și Ienei merg pe mâna lui Carlos
Fostul portar stelist Helmuth Duckadam și fostul selecționer Emeric Ienei au declarat ca ar merge pe mâna portarului Carlos Alberto Fernandes la meciul cu Real Madrid din grupa E a Ligii Campionilor. "Eu unul aș merge pe mâna lui Carlos. Chiar daca a greșit, are jocuri

Fostul portar stelist Helmuth Duckadam și fostul selecționer Emeric Ienei au declarat ca ar merge pe mâna portarului Carlos Alberto Fernandes la meciul cu Real Madrid din grupa E a Ligii Campionilor.

„Eu unul aș merge pe mâna lui Carlos. Chiar daca a greșit, are jocuri în picioare, pe când Cernea a evoluat puțin, iar la un meci de asemenea nivel va avea emoții mari, care ar putea fi negative. Eu i-aș mai da o șansa lui Carlos, care cred ca vrea sa dovedeasca faptul ca valoarea sa nu este aceea din ultimele meciuri. Ma bazez însa pe inspirația lui Olaroiu”, a spus Duckadam, care va merge la Madrid în calitate de invitat al FC Steaua.

Helmuth Duckadam a afirmat ca nu este nevoie de o minune pentru ca Steaua sa scoata un rezultat bun la Madrid. „Un rezultat bun înseamna și o înfrângere la un scor acceptabil, pentru ca sa bați pe Bernabeu este mai greu. Cred ca Steaua poate obține un rezultat strâns. Este o diferența clara de valoare, dar Steaua nu mai are ce pierde. Sigur, și puțin noroc i-ar trebui, având în vedere ce nume are Real în lot, uitați-va numai la banca de rezerve, iar Steaua nu poate alinia cel mai bun 11”, a comentat el.

Fostul portar stelist, care a aparat patru penaltiuri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigata în fața formației FC Barcelona, a menționat ca este posibil ca Real sa își mai menajeze câțiva jucatori și sa nu se forțeze prea mult.

Fostul selecționer Emeric Ienei, antrenorul echipei Steaua care a câștigat CCE a afirmat și el ca ar miza la Madrid pe portarul portughez. „Deși l-am criticat și este un mic gafeur, are experiența mai mare decât Cernea, care a aparat doar în câteva meciuri. Sigur, daca va fi titular Cernea, sa dea Domnul sa apere bine! Cosmin Olaroiu trebuie sa ia cea mai buna decizie. Logic vorbind, o fi facut Carlos gafe, dar a mai și aparat. Sa nu uitam ca a salvat echipa în meciul cu Standard Liege”, a spus tehnicianul.

Emeric Ienei a subliniat ca nu o minune salveaza Steaua, ci jocul echipei și valoarea jucatorilor. „Jocul echipei rezolva minunea. Sa nu aștepte minuni, ci sa faca un joc bun. Nicio echipa nu e invincibila, deci nici Real Madrid, însa acum diferența dintre cele doua echipe este prea mare, atât moral cât și tehnico-tactic. Sigur, este posibil un scor strâns, dar trebuie sa joace cu curaj, nu ca la București. Steaua poate sa și faca o surpriza, dar nu o minune”, a spus Ienei, care a adaugat ca nu va face deplasarea la Madrid, deoarece nu a fost invitat.

Finanțatorul stelist Gigi Becali l-a criticat dur pe Carlos, dupa meciul precedent cu Real Madrid și a anunțat ca ofera 100.000 de dolari clubului care îl achiziționeaza pe portarul portughez.

Meciul Real Madrid – Steaua se va disputa miercuri, la ora 21.45, în etapa a IV-a a grupei E din Liga Campionilor, și va fi transmis în direct de Pro TV. În tur, formația spaniola s-a impus, la București, cu scorul de 4-1.

Steliștii au plecat spre Madrid

Componenții echipei Steaua București, îmbracați în costume de prezentare, au plecat spre Madrid, luni dupa-amiaza, cu o cursa charter, de pe Aeroportul Internațional Henri Coanda, pentru meciul cu Real din grupa E a Ligii Campionilor,.

În lotul deplasat în capitala Spaniei nu au fost incluși jucatorii Mirel Radoi, Victoraș Iacob, Vasilica Cristocea și Klemi Saban, toți accidentați. Radoi a fost operat de menisc și este indisponibil de trei luni și jumatate, Iacob a fost operat de menisc și ligamente și nu a mai jucat de trei luni, Cristocea a suferit o ruptura musculara în luna septembrie, iar Klemi Saban a suferit o întindere la partida cu Forex Brașov, din 16-imile Cupei României.

Din lot face parte însa fundașul Mihai Neșu, care nu a jucat în ultima perioada dupa ce i-au fost afectate ligamentele genunchiului stâng la meciul cu Poli Iași de la 1 octombrie.

Componenții FC Steaua se vor caza la Madrid la Hotelul Intercontinental, de cinci stele. Stabilimentul este situat la 11 km de Aeroportul Barajas și la 1,2 kilometri de stadionul Santiago Bernabeu.

Finanțatorul stelist Gigi Becali va pleca spre Madrid marți.

Antrenorul stelist Cosmin Olaroiu și un jucator vor fi prezenți la conferința de presa marți, ora 18.30, la stadionul Santiago Bernabeu. Jucatorii FC Steaua vor efectua antrenamentul oficial marți, de la ora 19.00, reprezentanții presei urmând sa aiba acces pe întreaga durata a ședinței de pregatire.

Echipa Real Madrid are programat un antrenament marți, la ora 11.00, la baza de pregatire Valdebebas, urmat, în jurul orei 13.00, de o conferința de presa susținuta de mijlocașul Guti.

Doua avioane cu suporteri steliști au plecat spre Madrid

Doua avioane cu suporteri steliști au plecat, marți dimineața, de pe Aeroportul Baneasa, spre Madrid pentru partida pe care echipa Steaua o va disputa, miercuri, în compania formației Real, în etapa a IV-a a grupei E a Ligii Campionilor.

Alaturi de suporteri s-au îmbarcat și câțiva invitați printre care fostul portar Helmuth Duckadam, antrenorul Ioan Sdrobiș, o parte din soțiile jucatorilor, soția și fata managerului general al Stelei, Mihai Stoica, tatal lui Sorin Paraschiv și baiatul antrenorului Cosmin Olaroiu.

Clubul Real Madrid i-a rezervat Stelei aproximativ 3.500 de bilete pentru suporteri.

Fostul portar Helmuth Duckadam spera sa poarte noroc Stelei în meciul cu Real Madrid. „Trebuie sa ne bazam pe ambiția noastra, nu sa așteptam minuni. Sper sa port noroc Stelei. De fiecare data când am însoțit-o, nu a pierdut. Sper ca peste doi-trei ani Steaua sa ajunga din nou o echipa redutabila în Europa. Eu nu aș avea curaj sa intru acum în poarta, poate doar alaturi de Rica Raducanu, pentru ca la cât suntem de mari, facem zid și nu ne da gol nici Real Madrid”, a declarat eroul de la Sevilla.

Antrenorul Ioan Sdrobiș, care l-a descoperit pe atacantul stelist Vali Badea, crede ca jucatorul adus de la FC Vaslui va ajunge în atenția unor mari echipe europene. „Cred ca într-un an de zile Badea va fi în atenția unor mari echipe europene. Ne-am obișnuit sa marcheze în momente cheie și m-aș bucura enorm sa înscrie iar contra lui Real. Un gol pe Bernabeu ar fi un pas colosal pentru el. De mic era stelist și fan al Barcelonei. I-am zis: «Da gol pe Bernabeu și poate o sa se intereseze și Barcelona de tine»”, a spus Sdrobiș.

Mediafax